Lange loopbroek

Een lange loopbroek is noodzakelijk. Het moet een nauw aansluitende loopbroek zijn. Ik raad absoluut af om met een jogging te lopen.  Doorheen de jogging broek kan je huid niet ademen en zal je ook veel te warm krijgen ook al is het buiten koud.  Een loopbroek vind je in gelijk welke sportwinkel of groothandel in sport. Je hoeft deze dus niet in een running shop te kopen indien je wat geld wil uitsparen. Een lange loopbroek kost tussen de 10 en 50 euro.

Een lange loopbroek doe je aan tot aan 10-15 graden. Boven de 10-15 graden  kan je beter lopen met een half lange loopbroek of een loopshort indien je nog niet wil investeren in een half lange loopbroek.

loopbroek
Loopbroek WEL

Nike Racer Warm tight dames zwart

slechte loopbroek
jogging broek NIET

Als je met zo een jogging broek loopt(afbeelding hierboven) ga je gegarandeerd te warm hebben en het loopt ook niet comfortabel.

Om te lopen moet je zo aerodynamisch mogelijk zijn dat betekent dat de kledij mooi moet aansluiten maar het moet niet spannen.  Te ruime kledij is ook slecht want dat zit in de weg om te lopen en je verliest gemakkelijker je eigen warmte van je lichaam waardoor je sneller kou gaat hebben met losse kledij.