Passie voor lopen

Mijn passie voor lopen is eigenlijk op latere leeftijd gegroeid. Ik heb op jongere leeftijd allerlei sporten gedaan die intens waren maar na de bevalling van mijn eerste kind had ik geen zin meer in sporten tot het uiterste.
Ik was op zoek naar een sport die makkelijk te combineren was met het werk, het gezin en die toch een goede uitlaatklep bood. Ik was in het verleden gewoon aan intense sport dus ik moest iets vinden die deze intense sport kon vervangen.
Ik ben beginnen lopen of meer bepaald joggen (lopen in een klein tempo). Toen ik begon te lopen iets meer dan 20 jaar geleden, was er niet zo veel literatuur rond lopen of stelden we ons niet zoveel vragen. Er kon niet veel opgezocht worden op internet want het bestond nog niet. Ik deed dus maar een paar sportschoenen aan en vertrok. Ik had geen begeleiding, geen programma, geen tips dus ik liep zomaar met als gevolg dat ik redelijk afzag en moeilijk vorderde. Maar toch liep ik graag niet omwille van het afzien tijdens het lopen maar omwille van het geweldig gevoel dat deze sport geeft na dat je gelopen hebt ! Ik heb in mijn leven heel veel gesport : ik deed squash, fitness, waterskiën en paardrijden. Al deze sporten geven een tof gevoel terwijl en een stuk emotioneel geluk erna. Er is echter maar 1 sport waarbij je TOTAAL HERBOREN bent en dat is LOPEN.
Na enige jaren dat ik nog steeds afzag in het lopen heb ik het geluk gehad om lopers te ontmoeten die halve marathons en marathons hadden gelopen en die mij heel veel wijsheid hebben gebracht in DE MANIER om te vorderen en niet meer af te zien. Ik ben hun adviezen gaan volgen en langzaam heb ik enorme vorderingen gemaakt. Ik zag niet meer af, ik had geen steken meer, ik was niet meer kortademig, ik LIEP ALSOF IK STAPTE met hetzelfde ongelofelijke gemak. Het goed gevoel na het lopen werd nog intenser omdat ik reeds het gevoel van intens geluk kreeg tijdens het lopen. Dit was een echte stap in de goede richting. Vroeger had ik enkel een goed gevoel na het lopen maar ik zag af tijdens het lopen. Ik ben het blijven doen en op een bepaald moment was ik goed omringd om het op de JUISTE manier te doen.
Op de leeftijd van 33 jaar liep ik voor het eerst de 20 km van Brussel onder invloed van een collega die ij heeft aangemoedigd om dit toch te proberen. Ik had nooit gedacht dat ik dit had kunnen realiseren. Ik ben niet gestopt en heb er 2 u 18 minuten over gedaan. Ik ben niet blijven stilstaan, ben mij meer en meer gaan verdiepen in de technieken om snel te vorderen niet af te zien en een super gevoel te hebben tijdens en na het lopen.
Tussen mijn 35 en mijn 40 jaar heb ik veel kennis op gedaan om goed te lopen met de juiste training, het goede materiaal. Mijn beste tijd op de 20 km van Brussel is 1 u 55 min. Ik ben geen buitengewone hardloper maar ik heb een niveau waar ik zelf aan gewerkt heb om te lopen met gemak zonder af te zien en om een super gevoel te hebben na het lopen. Het maakt niet uit wat je initïele doelstellingen zijn 3 km, 5 km of meer, mij gewoon fitter voelen, meer energie hebben, minder depressief zijn, minder kou hebben, minder ziek zijn …. het zijn allemaal de argumenten om te starten met lopen te te beginnen genieten van het leven. Lopen is mijn hele leven MIJN FYSIEKE EN MENTALE KRACHT GEWEEST ook in de meest moeilijke momenten van mijn leven ‘ mijn scheiding’ of verschrikkelijke vervelende bazen op het werk !

Lopen is mijn passie en ik probeer ze door te geven aan mensen omdat ik weet wat lopen kan doen met een mens ! het maakt van een mens een andere mens ! een gelukkige mens, een fitte mens, een mens met levensvreugde, een mens vol energie met fysieke en mentale kracht.
Ik heb mensen leren lopen die nog nooit gelopen hadden en na 6 maanden training liepen ze 10 km en voelden ze zich beter dan ooit. Ik heb een asma patient leren lopen op 3 maanden tijd liep ze 5 km aan een stuk ! ze had noit verwacht dat ze dit had kunnen realiseren.
Op internet vindt men heel veel zaken over lopen en leren lopen maar toch zijn er dingen die niet goed uitgelegd worden of die veronderstellen toch een bepaalde basiskennis te hebben. Mijn boek dient om mensen die nog nooit gelopen hebben in elk detail bij te staan. Het gaat niet alleen om training