Meteen naar de inhoud

Wisselvallig herfstweer KNMI : 27-10-2023

Wisselvallig herfstweer

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen

Vannacht valt er een enkele bui. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 8°C. De wind komt uit een zuidelijke richting en is zwak tot matig. Langs de westkust wordt de wind (vrij) krachtig, windkracht 5 of 6.

Vanochtend is er vrij veel bewolking. Er trekken enkele buien over, langs de kust is er kans op onweer. De wind uit een zuidelijke richting is matig, langs de westkust krachtig en later mogelijk hard, windkracht 6 tot 7.
Vanmiddag schijnt af en toe de zon. In het westen en noorden komt een enkele bui voor, verder is het overwegend droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 11°C in het noorden tot 15°C in het zuidwesten. De wind komt uit het zuiden en is matig, langs de kust af en toe krachtig, windkracht 6.
Vanavond zijn er eerst opklaringen. Van het zuiden uit neemt de bewolking toe en gaat het op steeds meer plaatsen regenen. De wind komt uit het zuiden en is matig, langs de westkust af en toe krachtig, windkracht 6.

Komende nacht trekt het regengebied van zuidwest naar noordoost over het land. Daarna trekken nog enkele buien over, met in de kustprovincies kans op onweer. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 13°C in het zuiden tot 9°C in het noordoosten aan het begin van de nacht. De wind komt uit een zuidelijke richting en wordt boven land matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Morgenochtend komt er in het noordwestelijk kustgebied een enkele bui voor, mogelijk met onweer. Landinwaarts is het vrijwel overal droog en schijnt de zon geregeld. De wind uit het zuidwesten is boven land matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7. Aan de noordwestkust wordt de wind mogelijk even stormachtig, windkracht 8 met kans op zware windstoten.
Morgenmiddag schijnt af en toe de zon, maar trekken er ook enkele felle buien over het land, plaatselijk mogelijk met onweer en (zware) windstoten. De maximumtemperatuur ligt rond 15°C. De wind uit het zuidwesten is overwegend matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.
Morgenavond is het half tot zwaar bewolkt met nog enkele buien. De wind uit het zuidwesten is overwegend matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 27/10/2023 23.52 uur LT

  

Meerdaagse verwachtingen

Wisselvallig met weinig zon en elke dag wel enige tijd regen. Volgende week donderdag mogelijk veel wind.

De kans op uitgifte van waarschuwingen is voorlopig klein.
Uitgifte: 27/10/2023 04.55 uur LT

Lange termijnverwachting

Vrijdag 03 november tot en met vrijdag 10 november
Aanhoudend wisselvallig en nat. De middagtemperatuur komt waarschijnlijk in de buurt van het klimaatgemiddelde uit.
Uitgifte: 27/10/2023 04.55 uur LT