Meteen naar de inhoud

Perioden met regen. In het noorden kouder met overdag veel wind KNMI : 20-10-2023

Perioden met regen. In het noorden kouder met overdag veel wind

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Overdag zware windstoten in het Waddengebied (code geel).

Vanochtend is het bewolkt, van het zuiden uit gaat het op steeds meer plaatsen regenen. De wind komt uit het oosten en is matig tot vrij krachtig. Langs de kust en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. In het noordelijk kustgebied wordt de wind mogelijk stormachtig, windkracht 8, met zware windstoten rond 80 km/uur.
Vanmiddag is het bewolkt en regent het. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noordoosten tot 16°C in het zuiden. De oostelijke wind is matig. Langs de kust krachtig tot hard en in het noordelijk kustgebied stormachtig, windkracht 8, met zware windstoten rond 80 km/uur. In de loop van de middag draait in het zuiden de wind naar zuidwest.
Vanavond trekt de regen naar het noorden weg. In het noorden blijft de wind uit het oosten waaien, elders is de wind zuidelijk. Boven land staat een matige wind. Aan zee is de wind (vrij) krachtig, windkracht 6, in het noordelijk kustgebied is de wind hard, windkracht 7.

Komende nacht kan er een enkele bui vallen. De wind is zuidelijk, aan de kust matig tot vrij krachtig. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noordoosten tot 12°C in het zuidwesten.

Morgenochtend is er veel bewolking en kan er een enkele bui vallen. De wind is zuidelijk en meest matig, aan de kust krachtig, mogelijk soms hard, windkracht 7.
Morgenmiddag schijnt de zon af en toe, maar komt er ook een enkele bui voor. In de loop van de middag neemt de bewolking van het zuiden uit toe en gaat het in het zuiden regenen. De maximumtemperatuur komt uit op ongeveer 15°C. De wind is zuidelijk en meest matig, aan de kust krachtig.
Morgenavond wordt het van het zuiden uit droog en kan het hier en daar opklaren. De wind neemt weer toe en wordt boven land matig, aan zee krachtig, soms mogelijk hard, windkracht 7. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 20/10/2023 06.09 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Aanhoudend wisselvallig en zacht. Komende maandag tijdelijk overwegend droog met wat zon.

Zondag is er langs de (noord)westkust kans op zware windstoten (code geel).
Uitgifte: 20/10/2023 05.09 uur LT

Lange termijnverwachting

Vrijdag 27 oktober tot en met vrijdag 03 november
Een grote kans (80%) op een vrij zacht en wisselvallig weertype. Aan het einde van de periode neemt de kans op een droger en kouder weertype toe naar 30%.
Uitgifte: 20/10/2023 05.09 uur LT