Meteen naar de inhoud

Eerst op een aantal plaatsen mist. Overdag geleidelijk op veel plaatsen zon KNMI : 10-10-2023

Eerst op een aantal plaatsen mist. Overdag geleidelijk op veel plaatsen zon

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
In het midden en oosten eerst code geel voor dichte mist.

Vanochtend is er vooral in de zuidelijke helft op een aantal plaatsen eerst nog mist aanwezig. In de loop van de ochtend lost deze op. Verder komt er in het noordoosten hier en daar bewolking voor. Van het zuiden uit breekt de zon in de loop van de ochtend op steeds meer plaatsen door. Het blijft droog. De wind neemt toe naar matig en komt uit een zuidwestelijke richting.
Vanmiddag is er zon, maar er komt vooral in het noorden soms ook wat dikkere bewolking voor. Het blijft droog. Het is warm voor de tijd van het jaar met een middagtemperatuur van 19°C in het noorden tot 23°C in het zuiden. De zuidwestenwind is matig, aan de kust af en toe vrij krachtig.
Vanavond blijft het droog. De zuidwestenwind is matig, aan zee vrij krachtig, af en toe krachtig, windkracht 6.

Komende nacht blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan de kust af en toe krachtig, windkracht 6.

Morgenochtend is er af en toe wat zon. Het blijft droog. De wind is matig, aan de kust krachtig of hard, windkracht 6 tot 7 en komt uit het zuidwesten.
Morgenmiddag neemt in het westen en noorden de bewolking toe. Daar kan het af en toe gaan regenen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C in het noordwesten tot 23°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer af en toe krachtig, windkracht 6.
Morgenavond raakt het overal bewolkt. Op veel plaatsen gaat het regen, alleen in het zuidoosten blijft het nog droog. De wind komt uit zuidwest en is matig, aan zee af en toe krachtig. In het noorden gaat de wind uit het noordwesten waaien.

Uitgifte: 10/10/2023 07.01 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

De eerste dagen overwegend bewolkt en perioden met regen. Begin volgende week overgang naar overwegend droog weer. Vrijdag nog (vrij) warm, vanaf het weekeinde beduidend lagere temperaturen.

De kans op uitgifte van waarschuwingen is voorlopig klein.
Uitgifte: 10/10/2023 04.57 uur LT

Lange termijnverwachting

Dinsdag 17 oktober tot en met dinsdag 24 oktober
Grote kans (70-80%) op een droog weertype. De eerste dagen nog vrij koud voor de tijd van het jaar, later in de perioden mogelijk zachter.
Uitgifte: 10/10/2023 04.57 uur LT