Meteen naar de inhoud

Overwegend bewolkt en vrijwel overal droog. Vannacht plaatselijk mist KNMI : 09-10-2023

Overwegend bewolkt en vrijwel overal droog. Vannacht plaatselijk mist

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanmiddag is het op veel plaatsen bewolkt. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C in het noorden tot 21°C in het zuiden. De wind is overwegend matig en komt uit een westelijke richting.
Vanavond is het droog. De wind komt uit het westen en is eerst matig, maar neemt geleidelijk af.

Komende nacht kan er plaatselijk mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C. Boven land is er weinig wind, aan zee en op het IJsselmeer is de wind matig en komt uit het zuiden.

Morgenochtend is er eerst op veel plaatsen mist of bewolking aanwezig. Later in de ochtend breekt de zon vooral in het westen en zuiden door. Het blijft droog. De wind neemt toe naar matig uit een zuidwestelijke richting.
Morgenmiddag schijnt de zon vooral in de zuidelijke helft vaak, in het noorden blijft er waarschijnlijk meer bewolking aanwezig. Het blijft droog. Het is warm voor de tijd van het jaar met een middagtemperatuur van 19°C in het noorden tot 23°C in het zuiden. De zuidwestenwind is matig, aan de kust af en toe vrij krachtig.
Morgenavond blijft het droog. De zuidwestenwind is matig, aan zee vrij krachtig, af en toe krachtig, windkracht 6. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 09/10/2023 17.41 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Overwegend bewolkt en geleidelijk perioden met regen. Eerst nog (vrij) warm, vanaf het weekend lagere temperaturen.

De kans op uitgifte van waarschuwingen is voorlopig klein.
Uitgifte: 09/10/2023 04.58 uur LT

Lange termijnverwachting

Maandag 16 oktober tot en met maandag 23 oktober
Er is grote kans (80%) op kouder weer met temperaturen enkele graden beneden het klimaatgemiddelde. De neerslagkans neemt af naar 20% halverwege volgende week, aan het einde van de periode neemt deze weer toe naar 40%.
Uitgifte: 09/10/2023 04.58 uur LT