Meteen naar de inhoud

In de nacht en ochtend plaatselijk mist KNMI : 10-10-2023

In de nacht en ochtend plaatselijk mist

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Code geel voor dichte mist

Vannacht komt er plaatselijk (dichte) mist voor, eerst in het zuiden en later kan er ook elders mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C. Boven land is er weinig wind, aan zee en op het IJsselmeer is de wind matig en komt uit het zuiden.

Vanochtend is er eerst op veel plaatsen mist of bewolking aanwezig. Later in de ochtend breekt de zon op steeds meer plaatsen door. Het blijft droog. De wind neemt toe naar matig en komt uit een zuidwestelijke richting.
Vanmiddag is er zon, maar er komt vooral in het noorden ook bewolking voor. Het blijft droog. Het is warm voor de tijd van het jaar met een middagtemperatuur van 19°C in het noorden tot 23°C in het zuiden. De zuidwestenwind is matig, aan de kust af en toe vrij krachtig.
Vanavond blijft het droog. De zuidwestenwind is matig, aan zee vrij krachtig, af en toe krachtig, windkracht 6.

Komende nacht blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan de kust af en toe krachtig, windkracht 6.

Morgenochtend is er af en toe wat zon. Het blijft droog. De wind is matig, aan de kust krachtig of hard, windkracht 6 tot 7 en komt uit het zuidwesten.
Morgenmiddag neemt in het westen en noorden de bewolking toe. Daar kan het af en toe gaan regenen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C in het noordwesten tot 23°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer af en toe krachtig, windkracht 6.
Morgenavond raakt het overal bewolkt. Op veel plaatsen gaat het regen, alleen in het zuidoosten blijft het nog droog. De wind komt uit zuidwest en is matig, aan zee af en toe krachtig. In het noorden gaat de wind uit het noordwesten waaien.

Uitgifte: 10/10/2023 00.16 uur LT

  

Meerdaagse verwachtingen

Overwegend bewolkt en geleidelijk perioden met regen. Eerst nog (vrij) warm, vanaf het weekend lagere temperaturen.

De kans op uitgifte van waarschuwingen is voorlopig klein.
Uitgifte: 09/10/2023 04.58 uur LT

Lange termijnverwachting

Maandag 16 oktober tot en met maandag 23 oktober
Er is grote kans (80%) op kouder weer met temperaturen enkele graden beneden het klimaatgemiddelde. De neerslagkans neemt af naar 20% halverwege volgende week, aan het einde van de periode neemt deze weer toe naar 40%.
Uitgifte: 09/10/2023 04.58 uur LT