Meteen naar de inhoud

In het noorden af en toe regen KNMI : 05-10-2023

In het noorden af en toe regen

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Komende nacht is het, met uitzondering van het uiterste noorden, vrijwel overal droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 16°C in het noordwesten tot ongeveer 10°C in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig uit het zuidwesten. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Morgenochtend is het in de noordelijke helft bewolkt met af en toe regen. In het zuiden schijnt de zon geregeld en blijft het droog. De wind neemt toe naar matig, in het noordwesten naar vrij krachtig. Aan zee en boven het IJsselmeer is de wind (vrij) krachtig, windkracht 5-6 uit west tot zuidwest.
Morgenmiddag valt er in het noorden eerst plaatselijk nog wat regen. Verder is het droog en vooral in het zuiden schijnt de zon af en toe. De middagtemperatuur loopt uiteen van 17°C in het noorden tot 20°C in het zuiden. De wind komt uit zuidwest tot west en is matig. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.
Morgenavond is het vrijwel overal droog. De wind komt uit het westen en is matig, aan zee vrij krachtig en in het noordelijk kustgebied krachtig, windkracht 6. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 05/10/2023 21.51 uur LT

  

Meerdaagse verwachtingen

Zonnige perioden en droog. In het noorden meer bewolking en vooral zaterdag kans op wat regen. Het is warm tot zeer warm. Woensdag 50% kans op regen en meer bewolking.

Dinsdag is er een grote kans op code geel voor plaatselijk dichte mist.
Uitgifte: 05/10/2023 02.43 uur LT

Lange termijnverwachting

Donderdag 12 oktober tot en met donderdag 19 oktober
Er is vrij grote kans (60%) op een overgang naar wisselvalliger weer met temperaturen die dalen naar het langjarig gemiddelde.
Uitgifte: 05/10/2023 02.43 uur LT