Meteen naar de inhoud

Half tot zwaar bewolkt, maar overwegend droog KNMI : 04-10-2023

Half tot zwaar bewolkt, maar overwegend droog

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanmiddag is er vooral in het westen ruimte voor de zon, elders is er vrij veel bewolking. Plaatselijk valt er een enkele lichte bui. De middagtemperatuur ligt rond 17°C. De wind is matig, in de kustgebieden en rondom het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6 uit het zuidwesten.
Vanavond is het half tot zwaar bewolkt en blijft het op de meeste plaatsen droog. Landinwaarts is de wind matig uit het zuidwesten, langs de kust en op het IJsselmeer is de wind westelijk en vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Komende nacht kan het in het Waddengebied af en toe regenen. In de rest van het land blijft het zo goed als droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 11°C in het zuidoosten tot 15°C aan zee. Landinwaarts is de wind matig uit het zuidwesten, langs de kust en op het IJsselmeer is de wind westelijk en vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Morgenochtend is het in het noorden bewolkt met af en toe regen. In de rest van het land blijft het op de meeste plaatsen droog met af en toe zon. De wind komt uit zuidwest tot west en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer eerst nog vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6.
Morgenmiddag laat de zon zich maar weinig zien. In het noorden komen enkele buien voor, in de loop van de middag vooral nog in het noordoosten. In de rest van het land blijft het op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur ligt rond 18°C en er staat een matige westelijke wind.
Morgenavond zijn er wolkenvelden en kan er in het noordoosten eerst nog wat regen vallen. De wind komt uit zuidwest en is boven land zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer matig tot vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 04/10/2023 16.24 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Meestal droog met af en toe zon. Het blijft met middagtemperaturen van 20°C of hoger warm voor de tijd van het jaar, al neemt vanaf zondag de onzekerheid in de temperatuur wel iets toe.

De kans op uitgifte van waarschuwingen is vooralsnog klein.
Uitgifte: 04/10/2023 04.38 uur LT

Lange termijnverwachting

Woensdag 11 oktober tot en met woensdag 18 oktober
Er is vrij grote kans (70%) op een overgang naar wisselvalliger weer met temperaturen die dalen naar het langjarig gemiddelde.
Uitgifte: 04/10/2023 04.38 uur LT