Meteen naar de inhoud

Zonnig en warm, in het noorden ook bewolking KNMI : 01-10-2023

Zonnig en warm, in het noorden ook bewolking

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanavond zijn er brede opklaringen, in het uiterste noorden is het overwegend bewolkt. Het blijft overal droog. De zuidwestenwind is matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig.

Komende nacht is het droog. Het koelt af naar 16°C in het noordwesten en plaatselijk 12°C in het zuidoosten. Aan de kust staat een matige zuidwestenwind, boven land is er weinig wind.

Morgenochtend schijnt in het midden en zuiden de zon, in het noordwesten en noorden is er wat meer bewolking. Het blijft droog.
Morgenmiddag is het droog en zijn er perioden met zon, in het westen en noorden is er wat meer bewolking aanwezig. Bij een zwakke tot matige zuidwestenwind wordt het overdag 20°C op de Wadden tot plaatselijk 26°C in Limburg.
Morgenavond is het overwegend helder. De zuidwestenwind draait naar zuid tot zuidoost en is overwegend matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 01/10/2023 21.16 uur LT

  

Meerdaagse verwachtingen

Dinsdag enige tijd regen, later buien, aan de kust mogelijk met onweer. Veel wind. Daarna rustig, overwegend droog weer met steeds meer zon, temperatuur rond of iets boven normaal.

De kans op uitgifte van waarschuwingen is vooralsnog klein.
Uitgifte: 01/10/2023 00.06 uur LT

Lange termijnverwachting

Zondag 08 oktober tot en met zondag 15 oktober
Eerst een grote (80%) kans op warm en droog weer met zonnige perioden. In de loop van volgende week minder warm en naar 30% toenemende kans op neerslag.
Uitgifte: 01/10/2023 00.06 uur LT