Meteen naar de inhoud

Vrij zonnig en droog weekeinde KNMI : 30-09-2023

  • knmi

Vrij zonnig en droog weekeinde

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanavond neemt de bewolking in het noorden en midden toe. In het zuiden komen er nog opklaringen voor. Het blijft droog. De wind komt uit het zuidwesten en is matig.

Komende nacht valt er in het uiterste noorden plaatselijk lichte regen. Verder blijft het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 14°C in het noorden tot 9°C in het zuidoosten. Er staat boven land weinig wind, in het noordelijk kustgebied is de zuidwestelijke wind matig.

Morgenochtend zijn er in het midden en zuiden flinke zonnige perioden en is het droog. In het noordelijk kustgebied komt er wat meer bewolking voor. De zuidwestelijke wind is matig, in het Waddengebied vrij krachtig.
Morgenmiddag blijft in het uiterste noorden de bewolking overheersen. In de rest van het land is er veel ruimte voor de zon. De maximumtemperatuur ligt tussen 19°C in het Waddengebied en 24°C in het zuiden. De wind komt uit het zuidwesten en is matig.
Morgenavond zijn er brede opklaringen, in het uiterste noorden is het overwegend bewolkt. Het blijft overal droog. De zuidwestenwind is matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 30/09/2023 17.59 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Maandag warm met zonnige perioden. Dinsdag vooral in het noorden perioden met regen, later buien, mogelijk met onweer. Veel wind. Daarna rustig, overwegend droog weer met steeds meer zon, temperatuur rond of iets boven normaal.

Er is dinsdag in het noordelijk kustgebied een grote kans op een code geel voor zware windstoten.
Uitgifte: 30/09/2023 01.00 uur LT

Lange termijnverwachting

Zaterdag 07 oktober tot en met zaterdag 14 oktober
Eerst een grote (80%) kans op warm en droog weer met zonnige perioden. In de loop van volgende week minder warm en naar 30% toenemende kans op neerslag.
Uitgifte: 30/09/2023 01.00 uur LT