Meteen naar de inhoud

Vanmiddag en vanavond langs de kust zware windstoten KNMI : 19-09-2023

  • knmi

Vanmiddag en vanavond langs de kust zware windstoten

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Vanmiddag en vanavond in het kustgebied en op het IJsselmeer zware windstoten (code geel).

Vanmiddag is het zwaar bewolkt met vooral in het zuidoosten af en toe zon. In het noorden, westen en midden valt af en toe regen, met name in het noordwesten kan het wat langduriger regenen. In het zuidoosten blijft het droog. De middagtemperatuur ligt rond 19°C. De wind uit het zuidwesten is vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer hard tot stormachtig, windkracht 7-8. In het kustgebied en op het IJsselmeer zijn er windstoten mogelijk van 75-90 km/uur.
Vanavond is het bewolkt en regent het in het noorden en midden af en toe. De wind uit het zuidwesten is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer hard tot stormachtig, windkracht 7-8. In het kustgebied en boven het IJsselmeer komen er windstoten van 75-90 km/uur voor. In de loop van de avond neemt de wind iets in kracht af.

Komende nacht valt er in het noordwesten en noorden af en toe (mot)regen, verder is het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 17°C. De wind uit het zuidwesten is boven land overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Morgenochtend zijn er perioden met zon. In het noordwesten is er meer bewolking en in het noordwestelijk kustgebied is nog wat motregen mogelijk. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is boven land overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7.
Morgenmiddag zijn er vooral in het zuidoosten flinke perioden met zon, in het noordwesten is er meer bewolking. De middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C in het noordwesten tot 23°C in het zuidoosten. Er staat een matige tot vrij krachtige wind uit een zuidelijke richting. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6.
Morgenavond zijn er wolkenvelden en blijft het droog. De zuidenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6 (Bron: KNMI)

Uitgifte: 19/09/2023 15.09 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Tot en met vrijdag wisselvallig met normale temperaturen. Vanaf het weekeinde meer zon, overwegend droog en geleidelijk warmer.

Vrijdag is er een redelijke kans (30-60%) op een code geel voor onweer in de kustgebieden.
Uitgifte: 19/09/2023 05.46 uur LT

Lange termijnverwachting

Dinsdag 26 september tot en met dinsdag 03 oktober
Eerst vrij grote kans (70-80%) op een droog weertype met geregeld zon en temperaturen boven het langjarig gemiddelde. Later in de periode neemt de kans op een wat kouder weertype toe.
Uitgifte: 19/09/2023 05.46 uur LT