Meteen naar de inhoud

Afnemende wind, eerst vooral in het noorden nog af en toe regen KNMI : 19-09-2023

  • knmi

Afnemende wind, eerst vooral in het noorden nog af en toe regen

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanavond is het bewolkt en regent het vooral in het noorden soms. De wind uit het zuidwesten is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer hard, mogelijk nog stormachtig, windkracht 7-8.

Komende nacht valt er in het noordwesten en noorden af en toe (mot)regen, verder is het vrijwel overal droog. De minimumtemperatuur ligt rond 16°C. De wind uit het zuidwesten is boven land overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Morgenochtend zijn er perioden met zon. In het noordwesten is er meer bewolking en in het noordwestelijk kustgebied is nog wat motregen mogelijk. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is boven land overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7.
Morgenmiddag zijn er vooral in het zuidoosten flinke perioden met zon, in het noordwesten is er meer bewolking. De middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C in het noordwesten tot 23°C in het zuidoosten. Er staat een matige tot vrij krachtige wind uit een zuidelijke richting. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6.
Morgenavond zijn er wolkenvelden en blijft het droog. De zuidenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6 (Bron: KNMI)

Uitgifte: 19/09/2023 22.24 uur LT

  

Meerdaagse verwachtingen

Tot en met vrijdag wisselvallig met normale temperaturen. Vanaf het weekeinde meer zon, overwegend droog en geleidelijk warmer.

Vrijdag is er een redelijke kans (30-60%) op een code geel voor onweer in de kustgebieden.
Uitgifte: 19/09/2023 18.03 uur LT

Lange termijnverwachting

Dinsdag 26 september tot en met dinsdag 03 oktober
Eerst vrij grote kans (70-80%) op een droog weertype met geregeld zon en temperaturen boven het langjarig gemiddelde. Later in de periode neemt de kans op een wat minder zacht weertype toe.
Uitgifte: 19/09/2023 18.03 uur LT