Meteen naar de inhoud

Van het zuidwesten uit enkele stevige (onweers)buien met windstoten KNMI : 18-09-2023

  • knmi

Van het zuidwesten uit enkele stevige (onweers)buien met windstoten

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Enkele onweersbuien, in de kustgebieden vandaag en ook morgenmiddag kans op zware windstoten (code geel).

Vanmiddag schijnt de zon geregeld en komt er al plaatselijk een regen- of onweersbui voor. Een gebied met stevige regen- en onweersbuien boven Zeeland trekt in de namiddag en avond noordoostwaarts over het land. Bij deze buien is er kans op windstoten van 60-75 km/uur en is ook hagel mogelijk. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C aan de noordwestkust tot 24°C in het oosten en zuidoosten. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, langs de westkust mogelijk hard, windkracht 7. Daar zijn (ook buiten buien) zware windstoten tot 85 km/uur mogelijk.
Vanavond trekken de buien van zuidwest naar noordoost over het land. Bij de buien is kans op hagel en komen is er kans op windstoten van 60-75 km/uur, langs de noordwestkust zijn (ook buiten buien) zware windstoten mogelijk van 75-85 km/uur. De buien zullen aan het einde van de avond via het noordoosten het land verlaten. De zuidwestenwind is matig, aan zee krachtig tot hard.

Komende nacht kan er nog een enkele bui voorkomen, eerst mogelijk nog met een klap onweer. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C. De wind komt uit west tot zuidwest en is boven land matig. Aan zee en boven het IJsselmeer staat een krachtige wind, windkracht 6.

Morgenochtend schijnt de zon af en toe en komt er slechts plaatselijk een bui voor. De zuidwestenwind wordt matig tot vrij krachtig boven land. Aan zee en boven het IJsselmeer wordt de wind krachtig tot hard, windkracht 6-7.
Morgenmiddag wordt de bewolking dikker maar het blijft op de meeste plaatsen droog. Alleen in het uiterste noordwesten en noord zou er wat licht regen kunnen vallen. De middagtemperatuur ligt rond 19°C. De zuidwestenwind is vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer neemt de wind toe naar hard, mogelijk stormachtig, windkracht 7-8. In het noordwestelijke en noordelijk kustgebied zijn er windstoten mogelijk van 75-90 km/uur.
Morgenavond is het bewolkt met in de noordelijke helft af en toe regen. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer hard tot stormachtig, windkracht 7-8 met zware windstoten. In de loop van de avond neemt de wind iets in kracht af. Bron: KNMI)

Uitgifte: 18/09/2023 15.29 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Tot en met vrijdag wisselvallig en geleidelijk iets lagere temperaturen. Vanaf het weekend meer zon en overwegend droog.

Woensdag is er een redelijke kans (30-60%) op een code geel voor zware windstoten aan de kust.
Uitgifte: 18/09/2023 11.28 uur LT

Lange termijnverwachting

Maandag 25 september tot en met maandag 02 oktober
Eerst vrij grote kans (70-80%) op een droog weertype met geregeld zon en temperaturen boven het langjarig gemiddelde. Later in de periode neemt de kans op een wat kouder weertype toe.
Uitgifte: 18/09/2023 11.28 uur LT