Meteen naar de inhoud

In de oostelijke helft nog onweersbuien, aan zee kans op zware windstoten KNMI : 18-09-2023

  • knmi

In de oostelijke helft nog onweersbuien, aan zee kans op zware windstoten

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Onweersbuien in de oostelijke helft, in de kustgebieden vanavond en morgenmiddag zware windstoten (code geel).

Vanavond is het half tot zwaar bewolkt en trekken er eerst nog pittige regen- en onweersbuien over de oostelijke helft van het land. Bij deze buien is kans op windstoten van 60-75 km/uur, langs de noordwestkust zijn (ook buiten buien) zware windstoten mogelijk van 75-85 km/uur. Ook elders komen enkele buien voor met nog een kleine kans op onweer. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard.

Komende nacht kan er nog een enkele bui voorkomen, eerst mogelijk nog met een klap onweer. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C. De wind komt uit west tot zuidwest en is boven land matig. Aan zee en boven het IJsselmeer staat een krachtige wind, windkracht 6.

Morgenochtend schijnt de zon af en toe en komt er slechts plaatselijk een bui voor. De zuidwestenwind wordt matig tot vrij krachtig boven land. Aan zee en boven het IJsselmeer wordt de wind krachtig tot hard, windkracht 6-7.
Morgenmiddag wordt de bewolking dikker maar het blijft op de meeste plaatsen droog. Alleen in het uiterste noordwesten en noorden zou er wat lichte regen kunnen vallen. De middagtemperatuur ligt rond 19°C. De zuidwestenwind is vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer neemt de wind toe naar hard, mogelijk stormachtig, windkracht 7-8. In het noordwestelijke en noordelijk kustgebied zijn er windstoten mogelijk van 75-90 km/uur.
Morgenavond is het bewolkt en regent het in het noorden en midden af en toe. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer hard tot stormachtig, windkracht 7-8 met zware windstoten. In de loop van de avond neemt de wind iets in kracht af. Bron: KNMI)

Uitgifte: 18/09/2023 18.18 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Tot en met vrijdag wisselvallig en geleidelijk iets lagere temperaturen. Vanaf het weekend meer zon en overwegend droog.

Woensdag is er een redelijke kans (30-60%) op een code geel voor zware windstoten aan de kust.
Uitgifte: 18/09/2023 11.28 uur LT

Lange termijnverwachting

Maandag 25 september tot en met maandag 02 oktober
Eerst vrij grote kans (70-80%) op een droog weertype met geregeld zon en temperaturen boven het langjarig gemiddelde. Later in de periode neemt de kans op een wat kouder weertype toe.
Uitgifte: 18/09/2023 11.28 uur LT