Meteen naar de inhoud

Eerst buien. Vanmiddag en vanavond langs de noordwestkust zware windstoten KNMI : 18-09-2023

  • knmi

Eerst buien. Vanmiddag en vanavond langs de noordwestkust zware windstoten

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Vanmiddag en vanavond in het noordwestelijk kustgebied zware windstoten (code geel).

Vannacht komen er enkele buien voor, eerst mogelijk nog met een klap onweer. In het zuidoosten blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C. De wind komt uit west tot zuidwest en is boven land matig. Aan zee en op het IJsselmeer staat een krachtige wind, windkracht 6.

Vanochtend schijnt de zon af en toe en komt er slechts plaatselijk een bui voor. De zuidwestenwind wordt matig tot vrij krachtig boven land. Aan zee en boven het IJsselmeer wordt de wind krachtig tot hard, windkracht 6-7.
Vanmiddag wordt de bewolking dikker. In de kustprovincies gaat het af en toe regenen, met name in het noordwesten. Verder landinwaarts blijft het droog. De middagtemperatuur ligt rond 19°C. De zuidwestenwind is vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer neemt de wind toe naar hard, mogelijk stormachtig, windkracht 7-8. In het noordwestelijke en noordelijk kustgebied zijn er windstoten mogelijk van 75-90 km/uur.
Vanavond is het bewolkt en regent het in het noorden en midden af en toe. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer hard tot stormachtig, windkracht 7-8 met zware windstoten. In de loop van de avond neemt de wind iets in kracht af.

Komende nacht valt er in het noordwesten en noorden af en toe motregen, verder is het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 16°C. De zuidwestelijke wind is boven land overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Morgenochtend zijn er perioden met zon. In het noordwesten is er meer bewolking en in het noordwestelijk kustgebied is nog wat motregen mogelijk. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is boven land overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7.
Morgenmiddag is er af en toe zon. In het zuidoosten zijn er flinke perioden met zon. De middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C in het noordwesten tot 23°C in het zuidoosten. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidelijke wind. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig.
Morgenavond zijn er wolkenvelden en blijft het droog. De zuidenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 18/09/2023 23.23 uur LT

    

Meerdaagse verwachtingen

Tot en met vrijdag wisselvallig en geleidelijk iets lagere temperaturen. Vanaf het weekend meer zon en overwegend droog.

Woensdag is er een redelijke kans (30-60%) op een code geel voor zware windstoten aan de kust.
Uitgifte: 18/09/2023 11.28 uur LT

Lange termijnverwachting

Maandag 25 september tot en met maandag 02 oktober
Eerst vrij grote kans (70-80%) op een droog weertype met geregeld zon en temperaturen boven het langjarig gemiddelde. Later in de periode neemt de kans op een wat kouder weertype toe.
Uitgifte: 18/09/2023 11.28 uur LT