Meteen naar de inhoud

Buien. Morgen in het noordwestelijk kustgebied enige tijd zware windstoten KNMI : 18-09-2023

  • knmi

Buien. Morgen in het noordwestelijk kustgebied enige tijd zware windstoten

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Morgenmiddag en -avond in het noordwestelijk kustgebied zware windstoten (code geel).

Vanavond komen vooral in het noorden en midden buien voor, mogelijk met onweer. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Komende nacht kan er nog een enkele bui voorkomen, eerst mogelijk nog met een klap onweer. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C. De wind komt uit west tot zuidwest en is boven land matig. Aan zee en op het IJsselmeer staat een krachtige wind, windkracht 6.

Morgenochtend schijnt de zon af en toe en komt er slechts plaatselijk een bui voor. De zuidwestenwind wordt matig tot vrij krachtig boven land. Aan zee en boven het IJsselmeer wordt de wind krachtig tot hard, windkracht 6-7.
Morgenmiddag wordt de bewolking dikker maar het blijft op de meeste plaatsen droog. Alleen in het uiterste noordwesten en noorden zou er wat lichte regen kunnen vallen. De middagtemperatuur ligt rond 19°C. De zuidwestenwind is vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer neemt de wind toe naar hard, mogelijk stormachtig, windkracht 7-8. In het noordwestelijke en noordelijk kustgebied zijn er windstoten mogelijk van 75-90 km/uur.
Morgenavond is het bewolkt en regent het in het noorden en midden af en toe. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer hard tot stormachtig, windkracht 7-8 met zware windstoten. In de loop van de avond neemt de wind iets in kracht af. Bron: KNMI)

Uitgifte: 18/09/2023 21.51 uur LT

  

Meerdaagse verwachtingen

Tot en met vrijdag wisselvallig en geleidelijk iets lagere temperaturen. Vanaf het weekend meer zon en overwegend droog.

Woensdag is er een redelijke kans (30-60%) op een code geel voor zware windstoten aan de kust.
Uitgifte: 18/09/2023 11.28 uur LT

Lange termijnverwachting

Maandag 25 september tot en met maandag 02 oktober
Eerst vrij grote kans (70-80%) op een droog weertype met geregeld zon en temperaturen boven het langjarig gemiddelde. Later in de periode neemt de kans op een wat kouder weertype toe.
Uitgifte: 18/09/2023 11.28 uur LT