Meteen naar de inhoud

Vannacht van het zuidwesten uit enkele onweersbuien KNMI : 17-09-2023

  • knmi

Vannacht van het zuidwesten uit enkele onweersbuien

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Vanavond plaatselijk mistbanken in het noorden. Komende nacht enkele pittige onweersbuien, vooral in het zuidwesten met kans op hagel en windstoten. (code geel)

Vannacht komt er in het noorden plaatselijk mist voor. Verder trekken van het zuidwesten uit in de loop van de nacht enkele stevige regen- en onweersbuien over het land. Vooral in het zuidwesten is er bij deze buien kans op hagel en windstoten. Plaatselijk kan flink wat neerslag vallen in korte tijd (20-30 mm in een uur). De minimumtemperatuur ligt rond 17°C. De wind is zwak tot matig en komt uit oost tot zuidoost. Later in de nacht draait de wind in het zuidwesten naar zuid.

Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt. In het noorden en oosten komen eerst nog enkele regen- en onweersbuien voor. Verder is het op de meeste plaatsen droog. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.
Vanmiddag schijnt de zon geregeld. Eerst is het meest droog, maar in de loop van de middag neemt de kans op een regen- of onweersbui van het westen uit toe. De middagtemperatuur loopt uiteen van 20°C aan de noordwestkust tot 24°C in het oosten en zuidoosten. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, langs de westkust mogelijk hard, windkracht 7.
Vanavond neemt de bewolking van het westen uit toe en volgen er enkele pittige buien, plaatselijk met onweer en windstoten. De zuidwestenwind is matig, aan zee krachtig tot hard.

Komende nacht trekken er enkele pittige buien over het land, mogelijk met onweer. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C. De wind komt uit west tot zuidwest en is boven land matig. Aan zee en boven het IJsselmeer staat een krachtige wind, windkracht 6.

Morgenochtend schijnt de zon af en toe en komt er slechts plaatselijk een bui voor. De zuidwestenwind wordt matig tot vrij krachtig boven land. Aan zee en boven het IJsselmeer wordt de wind krachtig tot hard, windkracht 6-7.
Morgenmiddag wordt de bewolking dikker en in de noordwestelijke helft gaat het regenen. De middagtemperatuur ligt rond 19°C. De zuidwestenwind is vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer neemt de wind toe naar hard en mogelijk stormachtig, windkracht 7-8 met zware windstoten.
Morgenavond is het bewolkt met in de noordwestelijke helft af en toe regen. In de rest van het land blijft het overwegend droog. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer hard tot stormachtig, windkracht 7-8 met zware windstoten. Bron: KNMI)

Uitgifte: 17/09/2023 23.41 uur LT

  

Meerdaagse verwachtingen

Wisselvallig en geleidelijk lagere temperaturen.

Dinsdag en woensdag is er een redelijke kans (30-60%) op een code geel voor zware windstoten aan de kust.
Uitgifte: 17/09/2023 04.36 uur LT

Lange termijnverwachting

Zondag 24 september tot en met zondag 01 oktober
De kans op een droger weertype is vrij groot (70-80%).
Uitgifte: 17/09/2023 04.36 uur LT