Meteen naar de inhoud

In het zuiden opklaringen. Vannacht kans op een onweersbui KNMI : 17-09-2023

  • knmi

In het zuiden opklaringen. Vannacht kans op een onweersbui

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Vanavond plaatselijk mistbanken in het midden. Komende nacht in het zuidwesten enkele onweersbuien. (code geel)

Vanavond breiden opklaringen boven het zuiden en zuidoosten zich uit over een groot deel van het land. Het blijft op de meeste plaatsen droog. Alleen in het zuidwesten is een regen- of onweersbui mogelijk. In het midden en noorden kan plaatselijk mist ontstaan. Er is weinig wind.

Komende nacht komt er in het noorden plaatselijk mist voor, mogelijk ook in het oosten. Verder trekken van het zuidwesten uit enkele regen- en onweersbuien over het land. In het zuidwesten is er bij deze buien eerst nog kans op hagel en windstoten. De minimumtemperatuur ligt rond 17°C. De wind is zwak tot matig en komt uit oost tot zuidoost. Later in de nacht draait de wind in het zuidwesten naar zuid.

Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt. In het noorden en oosten komen eerst nog enkele regen- en onweersbuien voor. Verder is het op de meeste plaatsen droog. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.
Morgenmiddag schijnt de zon geregeld. Eerst is het meest droog, maar in de loop van de middag neemt de kans op een regen- of onweersbui van het westen uit toe. De middagtemperatuur loopt uiteen van 20°C aan de noordwestkust tot 24°C in het oosten en zuidoosten. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, langs de westkust mogelijk hard, windkracht 7.
Morgenavond neemt de bewolking van het westen uit toe en volgen er enkele pittige buien, plaatselijk met onweer en windstoten. De zuidwestenwind is matig, aan zee krachtig tot hard. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 17/09/2023 21.07 uur LT

  

Meerdaagse verwachtingen

Wisselvallig en geleidelijk lagere temperaturen.

Dinsdag en woensdag is er een redelijke kans (30-60%) op een code geel voor zware windstoten aan de kust.
Uitgifte: 17/09/2023 04.36 uur LT

Lange termijnverwachting

Zondag 24 september tot en met zondag 01 oktober
De kans op een droger weertype is vrij groot (70-80%).
Uitgifte: 17/09/2023 04.36 uur LT