Meteen naar de inhoud

In het noorden eerst nog regen. Morgen buien KNMI : 17-09-2023

  • knmi

In het noorden eerst nog regen. Morgen buien

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Komende nacht in het zuidwesten enkele onweersbuien. (code geel)

Vanmiddag begint overwegend bewolkt met in de noordelijke helft nog perioden met regen en motregen. Het wordt van het zuiden uit droog en met name in het zuiden en zuidoosten breekt de zon door. In het noorden blijft er echter veel bewolking aanwezig. De maximumtemperaturen variëren van 19°C in het noordwesten tot 25°C in het zuidoosten. De wind draait van noordoost naar zuid en is overwegend matig.
Vanavond zijn er enkele wolkenvelden. Later in de avond neemt de kans op een regen- of onweersbui in het zuidwesten toe. Aan het einde van de avond kan in het noorden en oosten plaatselijk mist ontstaan. Er is weinig wind.

Komende nacht komt er in het noorden plaatselijk mist voor, mogelijk ook in het oosten. Verder trekken van het zuidwesten uit enkele regen- en onweersbuien over het land. In het zuidwesten is er bij deze buien eerst nog kans op hagel en windstoten. De minimumtemperatuur ligt rond 17°C. De wind is zwak tot matig en komt uit oost tot zuidoost. Later in de nacht draait de wind in het zuidwesten naar zuid.

Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt. In het noorden en oosten komen eerst nog enkele regen- en onweersbuien voor. Verder is het op de meeste plaatsen droog. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.
Morgenmiddag schijnt de zon geregeld. Eerst is het meest droog, maar in de loop van de middag neemt de kans op een regen- of onweersbui toe. De middagtemperatuur loopt uiteen van 21°C aan zee tot 25°C in het oosten en zuidoosten. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, mogelijk hard.
Morgenavond neemt de bewolking van het westen uit toe en volgen er enkele pittige buien, plaatselijk mogelijk met onweer. De zuidwestenwind is matig, aan zee (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 17/09/2023 12.11 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Wisselvallig en geleidelijk lagere temperaturen.

Dinsdag en woensdag is er een redelijke kans (30-60%) op een code geel voor zware windstoten aan de kust.
Uitgifte: 17/09/2023 04.36 uur LT

Lange termijnverwachting

Zondag 24 september tot en met zondag 01 oktober
De kans op een droger weertype is vrij groot (70-80%).
Uitgifte: 17/09/2023 04.36 uur LT