Meteen naar de inhoud

Overdag zonnig en droog. Zaterdag in de zuidelijke helft zomers warm KNMI : 15-09-2023

  • knmi

Overdag zonnig en droog. Zaterdag in de zuidelijke helft zomers warm

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanmiddag is het zonnig en blijft het droog. Er staat een zwakke tot matige zuidoostenwind. De middagtemperatuur loopt uiteen van 20°C in het noorden tot 24°C in het zuiden.
Vanavond is het meest helder en staat er weinig wind.

Komende nacht is het droog. Landinwaarts koelt het af naar 8°C en vooral in het noorden kan er plaatselijk mist ontstaan. Langs de kust wordt het minder koud met temperaturen tussen de 10 en 15°C. Er staat weinig wind, langs de kust is de zuidoostenwind matig.

Morgenochtend is het droog en zijn er flinke zonnige perioden. Er staat weinig wind, langs de kust is de zuidoostenwind matig.
Morgenmiddag is er veel zon en blijft het droog. Het wordt warmer dan vandaag met middagtemperaturen van 22°C in het noorden tot lokaal 26°C in het zuiden. Er staat een zwakke tot matige noord- tot noordoostenwind.
Morgenavond verandert er weinig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 15/09/2023 16.21 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Eerst perioden met zon, droog en warm. Begin volgende week kans op enkele regen- of onweersbuien en overgang naar een wisselvallig weertype met lagere middagtemperaturen.

Maandag is er een redelijke kans (30-60%) op een code geel voor onweersbuien. Dinsdag en woensdag is er een redelijke kans (30-60%) op een code geel voor zware windstoten aan de kust.
Uitgifte: 15/09/2023 04.29 uur LT

Lange termijnverwachting

Vrijdag 22 september tot en met vrijdag 29 september
De eerste dagen waarschijnlijk nog voortzetting van het wisselvallige weertype. Vanaf 24 september ca. 60% kans op overgang naar een droger weertype.
Uitgifte: 15/09/2023 04.29 uur LT