Meteen naar de inhoud

Eerst enkele buien en vanochtend langs de (west)kust tijdelijk veel wind KNMI : 13-09-2023

  • knmi

Eerst enkele buien en vanochtend langs de (west)kust tijdelijk veel wind

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanochtend is er vrij veel bewolking. In de noordelijke helft komen nog enkele buien voor. In de noordwestelijke helft is de wind noordelijk, matig boven land en krachtig aan de kust, boven het IJsselmeer eerst nog hard. Elders is de wind zuidwestelijk, matig, en draait van het noorden uit naar noord.
Vanmiddag klaart het van het noorden uit op en volgen er zonnige perioden. In het zuidoosten valt mogelijk nog wat regen, maar verder blijft het droog. Het wordt een stuk minder warm dan de afgelopen tijd met maximumtemperaturen tussen 17 en 21°C. De wind komt uit het noorden en is matig.
Vanavond is het helder en droog. Het koelt snel af, aan het einde van de avond ligt de temperatuur rond 10°C. De wind is zwak tot matig.

Komende nacht zijn er opklaringen en blijft het droog. Plaatselijk kan zich een mistbank vormen. De minima liggen tussen 14°C in het zuidwesten en 6°C plaatselijk in het noordoosten. Er staat weinig wind.

Morgenochtend is het zonnig en droog. Landinwaarts staat er weinig wind, langs de kust is de zuidenwind matig.
Morgenmiddag zijn er zonnige perioden en blijft het droog. De middagtemperatuur komt uit op ongeveer 20°C. Landinwaarts staat er weinig wind, langs de kust is de zuidenwind matig.
Morgenavond is het vrij helder en droog bij weinig wind. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 13/09/2023 07.35 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Perioden met zon en droog. De temperaturen lopen geleidelijk op met zaterdag op veel plaatsen zomerse waarden. Vanaf zondag toenemende kans op enkele (onweers)buien en minder warm.

De kans op uitgifte van waarschuwingen is voorlopig klein.
Uitgifte: 13/09/2023 04.35 uur LT

Lange termijnverwachting

Woensdag 20 september tot en met woensdag 27 september
Wisselvallig met temperaturen rond het de langjarig gemiddelde, dagelijks ca. 80-90% kans op neerslag.en af en toe veel wind. Aan.het einde van de periode 20-30% kans op vrijwel droog nazomer weer.
Uitgifte: 13/09/2023 04.35 uur LT