Meteen naar de inhoud

Zonnig en landinwaarts vrij warm. Morgen meer bewolking en koeler KNMI : 31-05-2023

Zonnig en landinwaarts vrij warm. Morgen meer bewolking en koeler

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanavond raakt het in het noorden bewolkt, elders is het helder. Het blijft droog. De wind komt uit noord tot noordoost en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, langs de westkust mogelijk krachtig, windkracht 6.

Komende nacht is het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind komt uit het noorden en is matig, aan zee soms vrij krachtig.

Morgenochtend begint met veel bewolking. In de loop van de ochtend breekt de zon vooral in het midden en zuiden op steeds meer plekken door. Het blijft droog. De noordelijke wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.
Morgenmiddag is er in het noorden vrij veel bewolking terwijl het verder naar het zuiden steeds zonniger wordt. Het blijft droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 13°C in het Waddengebied tot 22°C in het zuidoosten. De noordenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.
Morgenavond is het in het noorden bewolkt, elders is het zonnig. De wind is noordelijk en matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 31/05/2023 17.01 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Zonnige perioden en droog. Landinwaarts duidelijk warmer dan aan de noordkust.

Er worden voorlopig geen waarschuwingen verwacht.
Uitgifte: 31/05/2023 06.06 uur LT

Lange termijnverwachting

Woensdag 07 juni tot en met woensdag 14 juni
Grote kans (ca. 90%) op een voortzetting van het droge weertype. Het wordt waarschijnlijk warmer, de kans op zomerse temperaturen neemt toe naar ca. 40%. Pas aan het einde van de verwachtingsperiode neemt de kans op een enkele regen- of onweersbui toe naar ongeveer 30%.
Uitgifte: 31/05/2023 06.06 uur LT