Meteen naar de inhoud

Zonnig en droog Pinksteren KNMI : 28-05-2023

Zonnig en droog Pinksteren

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanochtend is het vrij zonnig en droog. De wind komt uit het noordoosten en wordt overal matig.
Vanmiddag is er veel zon en blijft het droog. Later kan er in het in het noordelijk kustgebied bewolking van zee binnendrijven. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 15°C op de Wadden tot plaatselijk 24°C in het zuidoosten van het land. De noordoostenwind is matig, langs de kust vrij krachtig, langs de zuidwestkust later mogelijk krachtig, windkracht 6.
Vanavond is er weinig bewolking en blijft het droog. Boven land is de wind matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Komende nacht blijft het droog. Het is fris, met minimumtemperaturen van 5°C in het noorden tot 10°C in het zuiden. Er staat er zwakke tot matige, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtige, noordoostenwind.

Morgenochtend kan er vooral in het noorden en westen wat bewolking voorkomen, elders is het zonnig. Het is droog. Er staat een matige, langs de westkust af en toe vrij krachtige, noordoostenwind.
Morgenmiddag is het zonnig, op wat sluierbewolking na. Het blijft droog. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 13°C op de Wadden tot 19°C in het zuidoosten. De wind is matig, langs de kust vrij krachtig, en waait uit het noordoosten. Langs de zuidwestkust wordt de wind in de loop van de middag mogelijk krachtig.
Morgenavond verandert er weinig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 28/05/2023 05.53 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Tot en met het weekeinde zonnige perioden en droog. Op de meeste dagen liggen de maximumtemperaturen met 15 tot 20°C iets onder het langjarig gemiddelde, vooral in het noordelijk kustgebied is het vrij koud. Alleen op woensdag is het vrij warm met maxima van 20 tot 25°C.

Er worden voorlopig geen waarschuwingen verwacht.
Uitgifte: 28/05/2023 03.29 uur LT

Lange termijnverwachting

Zondag 04 juni tot en met zondag 11 juni
Eerst grote kans (ca. 90%) op een droog en vrij zonnig weertype met temperaturen meestal iets onder het langjarig gemiddelde. Aan het einde van de verwachtingsperiode neemt de kans op een enkele regen- of onweersbui geleidelijk toe naar ongeveer 30%.
Uitgifte: 28/05/2023 03.29 uur LT