Meteen naar de inhoud

Zonnig en droog pinksterweekeinde KNMI : 27-05-2023

Zonnig en droog pinksterweekeinde

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanavond is het helder en blijft het droog. De wind komt uit noordoost en is zwak tot matig, langs de kust eerst mogelijk nog vrij krachtig.

Vannacht blijft het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 6°C in het noordoosten tot 10°C in het zuiden van het land. De wind blijft uit het noordoosten waaien en is zwak tot matig.

Morgenochtend is het vrij zonnig en droog. Mogelijk komt er aan de noordkust later bewolking van zee binnendrijven. De wind komt uit het noordoosten en wordt overal matig.
Morgenmiddag is er veel zon en blijft het droog. Het noordelijk kustgebied blijft gevoelig voor bewolking van zee. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 15°C op de Wadden tot plaatselijk 24°C in het zuidoosten van het land. De noordoostenwind is matig, langs de kust vrij krachtig, langs de zuidwestkust later mogelijk krachtig, windkracht 6.
Morgenavond is er weinig bewolking en blijft het droog. De wind blijft behoorlijk doorwaaien. Boven land is de wind matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 27/05/2023 22.20 uur LT

  

Meerdaagse verwachtingen

Zonnige perioden en droog met maximumtemperaturen geleidelijk oplopend naar zomerse waarden op woensdag en donderdag. Vanaf vrijdag mogelijk weer minder warm.

Er worden voorlopig geen waarschuwingen verwacht.
Uitgifte: 27/05/2023 03.44 uur LT

Lange termijnverwachting

Zaterdag 03 juni tot en met zaterdag 10 juni
Grote kans (70-80%) op en overwegend droog weer met zonnige perioden. De temperatuurverwachting is onzeker, de kans op een warmer weertype in ongeveer net zo groot als de kans op een koeler weertype. Vooral in het zuiden neemt de kans op een enkele regen- of onweersbui geleidelijk toe.
Uitgifte: 27/05/2023 03.44 uur LT