Meteen naar de inhoud

Veel zon, maar in het zuiden eerst ook bewolking. KNMI : 25-05-2023

Veel zon, maar in het zuiden eerst ook bewolking.

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanmiddag blijft het droog. Het is vrij zonnig maar in de zuidelijke helft overheerst de bewolking. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 14°C op de Wadden tot plaatselijk 19°C in het zuiden. De wind komt uit noord tot noordoost en is matig, op het IJsselmeer en aan de kust geleidelijk vrij krachtig. Aan de zuidwestkust is de wind later af en toe krachtig, windkracht 6.
Vanavond is het zonnig. Alleen in het zuiden komt eerst nog wat bewolking voor. Het blijft het droog. De wind komt uit noord tot noordoost en is matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, aan de zuidwestkust eerst mogelijk krachtig, windkracht 6.

Komende nacht is het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van plaatselijk 2°C in het noordoosten en oosten tot 7°C in het zuidwesten. De wind komt uit een noordoostelijke richting en is zwak tot matig, langs de zuidwestkust vrij krachtig.

Morgenochtend is het droog en schijnt op veel plaatsen de zon, in het noorden komt ook wat bewolking voor. De noordoostenwind wordt overal matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.
Morgenmiddag is het op veel plaatsen zonnig en droog. In het noorden komt dan nog wat bewolking voor. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 14°C op de Wadden tot 20°C in het zuiden van het land. De wind komt uit een noordoostelijke richting en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. Langs de zuidwestkust kan de wind in de tweede helft van de middag toenemen naar krachtig, windkracht 6.
Morgenavond is het onbewolkt en droog. De wind komt uit het noordoosten en neemt boven land af naar zwak tot matig, langs de kust en op het IJsselmeer naar matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 25/05/2023 15.24 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Zonnige perioden en droog met maximumtemperaturen rond of iets onder het gemiddelde, woensdag boven het gemiddelde.

Er worden voorlopig geen waarschuwingen verwacht.
Uitgifte: 25/05/2023 02.34 uur LT

Lange termijnverwachting

Donderdag 01 juni tot en met donderdag 08 juni
Grote kans (70-80%) op droog weer met zonnige perioden. Eerst is er een grote kans (60%) op middagtemperaturen boven het gemiddelde, later neemt die kans iets af naar 30-40%.
Uitgifte: 25/05/2023 02.34 uur LT