Meteen naar de inhoud

Rustig lenteweer KNMI : 24-05-2023

Rustig lenteweer

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanavond is het droog en klaart het geleidelijk overal op. De wind komt uit noordelijke richtingen is zwak boven land en matig langs de kust en op het IJsselmeer.

Komende nacht is het droog en is er weinig bewolking. In de tweede helft van de nacht kan plaatselijk een mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond 6°C. Boven land is er weinig wind, aan de kust en op het IJsselmeer staat een matige wind uit het noorden.

Morgenochtend kunnen er eerst plaatselijk mistbanken voorkomen, deze lossen snel op. Verder wisselen zon en wolken elkaar af. Het blijft droog. De wind neemt toen naar matig en komt het uit noordoosten.
Morgenmiddag blijft het droog en komt er steeds meer ruimte voor de zon. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 13°C op de Wadden tot 20°C plaatselijk in het zuiden. De wind komt uit het noorden en is matig, op het IJsselmeer en aan de kust vrij krachtig en aan de westkust af en toe krachtig, windkracht 6.
Morgenavond zijn er zonnige perioden en blijft het droog. De wind komt uit het noordoosten en is matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 24/05/2023 21.27 uur LT

  

Meerdaagse verwachtingen

Een afwisseling van zon en wolkenvelden en eerst nog vrij koel. In het pinksterweekeinde veel zon en (tijdelijk) warmer. Het blijft droog.

De kans op uitgifte van waarschuwingen is vooralsnog klein.
Uitgifte: 24/05/2023 03.17 uur LT

Lange termijnverwachting

Woensdag 31 mei tot en met woensdag 07 juni
Grote (meer dan 80%) kans op droog en zonnig weer. De temperatuurverwachting is onzeker: er is een ongeveer 40% kans op bovennormale temperaturen en een even grote kans op waarden onder normaal.
Uitgifte: 24/05/2023 03.17 uur LT