Meteen naar de inhoud

Vandaag in het noorden, midden en oosten kans op een (onweers)bui KNMI : 22-05-2023

Vandaag in het noorden, midden en oosten kans op een (onweers)bui

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Vanmiddag in het oosten enkele pittige onweersbuien (code geel).

Vanmiddag zijn er perioden met zon en ontstaan er in het noorden, midden en oosten enkele buien, plaatselijk met onweer. In het oosten is plaatselijk veel regen in korte tijd en ook hagel mogelijk. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 17°C op de Wadden tot plaatselijk 25°C in het oosten. Het waait zwak tot matig uit een noordwestelijke richting. Langs de kust en op het IJsselmeer is de wind af en toe vrij krachtig zijn.
Vanavond zijn er perioden met zon en komen er eerst in het oosten nog enkele pittige buien voor, plaatselijk met onweer. Verder is het droog en neemt de bewolking van het westen uit steeds verder toe. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige tot krachtige wind uit het noordwesten, windkracht 5-6.

Komende nacht is het droog. De minimumtemperatuur komt uit rond 12°C. De wind komt uit het noordwesten en is matig, aan zee en op het IJsselmeer overwegend krachtig, windkracht 6.

Morgenochtend is het bewolkt, maar het blijft droog. De wind komt uit het noordwesten tot noorden en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.
Morgenmiddag is het eerst zwaar bewolkt, later breekt de zon van het noordwesten uit steeds vaker door. Het blijft droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 12°C op de Wadden tot plaatselijk 18°C in het zuiden. Er staat een matige wind uit het noordwesten. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.
Morgenavond begint met plaatselijk bewolking, maar aan het einde van de avond is het overal vrijwel onbewolkt. Het blijft droog. Er staat een matige wind uit het noorden tot noordwesten. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind overwegend vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 22/05/2023 15.55 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Eerst wisselend bewolkt en vrij koel. Droog. In het weekeinde veel zon en flinke stijging van de temperatuur.
Uitgifte: 22/05/2023 02.01 uur LT

Lange termijnverwachting

Maandag 29 mei tot en met maandag 05 juni
Grote (80%) kans op warm en droog zomerweer. Iedere dag ongeveer 20% kans op een onweersbui.
Uitgifte: 22/05/2023 02.01 uur LT