Meteen naar de inhoud

In het noordwesten eerst nog onweersbuien KNMI : 22-05-2023

In het noordwesten eerst nog onweersbuien

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
In het noordwesten eerst enkele onweersbuien, code geel.

Vannacht zijn er in het noordwesten eerst nog onweersbuien. Er is een kleine kans op hagel. Plaatselijk kan wateroverlast ontstaan. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 11°C in het zuidwesten tot 16°C in het oosten. Er is weinig wind, aan zee en op het IJsselmeer staat een matige wind uit het noorden.

Vanochtend is er in het noordelijk kustgebied nog kans op een regen- of onweersbui. Elders is het droog en half tot zwaar bewolkt. Er is weinig wind, aan zee en op het IJsselmeer staat een matige wind uit noord tot noordoost.
Vanmiddag is er in het uiterste oosten het noordoosten kans op enkele regen- of onweersbuien, mogelijk met hagel. Elders is het droog en zijn er zonnige perioden. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 15°C op de Wadden tot plaatselijk 24°C in het oosten. Er steekt een matige wind uit het noordwesten op.
Vanavond is het droog en neemt de bewolking van het westen uit steeds verder toe. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige tot krachtige wind uit het noordwesten, windkracht 5-6.

Komende nacht is het droog. De minimumtemperatuur komt uit rond 11°C. Er staat weinig wind.

Morgenochtend is het bewolkt, maar het blijft droog. Op de meeste plaatsen staat weinig wind. Aan de westkust en in het zuidwesten staat een matige wind uit het noordwesten. In het Waddengebied staat een matige wind uit het oosten.
Morgenmiddag is het eerst zwaar bewolkt, later breekt de zon van het noordwesten uit steeds vaker door. Het blijft droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 11°C op de Wadden tot plaatselijk 18°C in het zuiden. Er staat een matige wind uit het noordwesten.
Morgenavond begint met plaatselijk bewolking, maar aan het einde van de avond is het overal vrijwel onbewolkt. Het blijft droog. Er staat een matige wind uit het noordwesten. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 22/05/2023 03.13 uur LT

    

Meerdaagse verwachtingen

Eerst wisselend bewolkt en vrij koel. Droog. In het weekeinde veel zon en flinke stijging van de temperatuur.
Uitgifte: 22/05/2023 02.01 uur LT

Lange termijnverwachting

Maandag 29 mei tot en met maandag 05 juni
Grote (80%) kans op warm en droog zomerweer. Iedere dag ongeveer 20% kans op een onweersbui.
Uitgifte: 22/05/2023 02.01 uur LT