Meteen naar de inhoud

Droog, vrij koel en zonnige perioden KNMI : 22-05-2023

Droog, vrij koel en zonnige perioden

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vannacht is het droog. De minimumtemperatuur komt uit rond 12°C. De wind komt uit het noordwesten en is matig, aan zee en op het IJsselmeer overwegend krachtig, windkracht 6.

Vanochtend is het bewolkt, maar het blijft droog. De wind komt uit het noordwesten tot noorden en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.
Vanmiddag is het eerst zwaar bewolkt, later breekt de zon van het noordwesten uit steeds vaker door. Het blijft droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 12°C op de Wadden tot plaatselijk 18°C in het zuiden. Er staat een matige wind uit het noordwesten. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.
Vanavond begint met plaatselijk bewolking, maar aan het einde van de avond is het overal vrijwel onbewolkt. Het blijft droog. Er staat een matige wind uit het noorden tot noordwesten. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind overwegend vrij krachtig.

Komende nacht blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt tussen 10°C in het noordelijk kustgebied tot 3°C plaatselijk in het zuiden. Er is weinig wind, rond de Wadden staat een vrij krachtige wind uit het noordwesten.

Morgenochtend is er vrij veel bewolking maar de zon zal ook af en toe te zien zijn. Het blijft droog. De wind komt uit het noordwesten en neemt toe naar matig. Rond de Wadden is de wind eerst nog vrij krachtig.
Morgenmiddag is er een afwisseling van zon en wolken. Het blijft droog. De maximumtemperatuur ligt rond 16°C. De wind is matig, noordelijk.
Morgenavond blijft het droog. Zon en wolken wisselen elkaar af. Aan het begin van de avond is de wind matig uit het noorden. Boven land neemt de wind geleidelijk af, aan de kust en op het IJsselmeer blijft de wind matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 22/05/2023 23.27 uur LT

    

Meerdaagse verwachtingen

Eerst wisselend bewolkt en vrij koel. Droog. In het weekeinde veel zon en flinke stijging van de temperatuur.
Uitgifte: 22/05/2023 02.01 uur LT

Lange termijnverwachting

Maandag 29 mei tot en met maandag 05 juni
Grote (80%) kans op warm en droog zomerweer. Iedere dag ongeveer 20% kans op een onweersbui.
Uitgifte: 22/05/2023 02.01 uur LT