Meteen naar de inhoud

Vannacht in de noordoostelijke helft enkele onweersbuien KNMI : 22-05-2023

Vannacht in de noordoostelijke helft enkele onweersbuien

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Vannacht in het noorden en oosten enkele regen- en onweersbuien, code geel.

Vannacht zijn er in de noordoostelijke helft enkele onweersbuien. Er is een kleine kans op hagel. Plaatselijk kan wateroverlast ontstaan. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 11°C in het zuidwesten tot 16°C in het oosten. Er is weinig wind, aan zee en op het IJsselmeer staat een matige wind uit het noorden.

Vanochtend is er in het noorden nog kans op een regen- of onweersbui. Elders is het droog en half tot zwaar bewolkt. Er is weinig wind, aan zee en op het IJsselmeer staat een matige wind uit noord tot noordoost.
Vanmiddag is er in het uiterste oosten het noordoosten kans op enkele regen- of onweersbuien, mogelijk met hagel. Elders is het droog en zijn er zonnige perioden. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 15°C op de Wadden tot plaatselijk 24°C in het oosten. Er steekt een matige wind uit het noordwesten op.
Vanavond is het droog en neemt de bewolking van het westen uit steeds verder toe. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige tot krachtige wind uit het noordwesten, windkracht 5-6.

Komende nacht is het droog. De minimumtemperatuur komt uit rond 11°C. Er staat weinig wind.

Morgenochtend is het bewolkt, maar het blijft droog. Op de meeste plaatsen staat weinig wind. Aan de westkust en in het zuidwesten staat een matige wind uit het noordwesten. In het Waddengebied staat een matige wind uit het oosten.
Morgenmiddag is het eerst zwaar bewolkt, later breekt de zon van het noordwesten uit steeds vaker door. Het blijft droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 11°C op de Wadden tot plaatselijk 18°C in het zuiden. Er staat een matige wind uit het noordwesten.
Morgenavond begint met plaatselijk bewolking, maar aan het einde van de avond is het overal vrijwel onbewolkt. Het blijft droog. Er staat een matige wind uit het noordwesten. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 22/05/2023 00.29 uur LT

    

Meerdaagse verwachtingen

Zonnige perioden en droog. Maximumtemperaturen tussen 17 en 20°C.

Na maandag is de kans op waarschuwingen klein.
Uitgifte: 21/05/2023 05.25 uur LT

Lange termijnverwachting

Zondag 28 mei tot en met zondag 04 juni
Grote kans (ca. 80%) op voortzetting van het overwegend droge weertype. Wel is er soms kans op een regen- of onweersbui. De temperaturen lopen waarschijnlijk op naar enkele graden boven het langjarige gemiddelde.
Uitgifte: 21/05/2023 05.25 uur LT