Meteen naar de inhoud

Vanavond in het oosten kans op onweersbuien met plaatselijk veel regen KNMI : 21-05-2023

Vanavond in het oosten kans op onweersbuien met plaatselijk veel regen

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Vanaf vanavond in het oosten en noorden kans op stevige onweersbuien, code geel.

Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt. Het is overal droog. De wind komt uit noord tot noordoost en is matig, later aan zee en op het IJsselmeer mogelijk vrij krachtig.
Vanmiddag zijn er perioden met zon. Het blijft op de meeste plaatsen nog droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 16°C op de Wadden tot 25°C plaatselijk in het oosten en zuidoosten. De wind komt uit noord tot noordoost en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, aan de zuidwestkust mogelijk krachtig, windkracht 6.
Vanavond zijn er perioden met zon maar in het oosten ontstaan enkele stevige regen- en onweersbuien. De buien verplaatsen zich in de loop van de avond naar het noorden. Bij de buien is er kans op hagel en windstoten en plaatselijk kan wateroverlast ontstaan. De wind is noordelijk en zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer vooral eerst nog vrij krachtig.

Komende nacht komen er in het noorden en oosten enkele stevige regen- en onweersbuien voor. Bij de buien zijn er hagel en windstoten mogelijk. Plaatselijk kan wateroverlast ontstaan. In opklaringen kan bovendien gemakkelijk mist ontstaan. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 11°C in het zuidwesten tot 16°C in het oosten. Er is weinig wind, aan zee en op het IJsselmeer staat een matige wind uit het noorden.

Morgenochtend is er in het noorden nog kans op een regen- of onweersbui. Elders is het droog en half tot zwaar bewolkt. Er is weinig wind, aan zee en op het IJsselmeer staat een matige wind uit noord tot noordoost.
Morgenmiddag is er in het uiterste oosten kans op enkele regen- of onweersbuien, mogelijk met hagel. Elders is het droog en zijn er zonnige perioden. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 15°C op de Wadden tot plaatselijk 24°C in het oosten. Er steekt een matige wind uit het noordwesten op.
Morgenavond is het droog en neemt de bewolking van het westen uit steeds verder toe. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige tot krachtige wind uit het noordwesten, windkracht 5-6. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 21/05/2023 07.58 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Zonnige perioden en droog. Maximumtemperaturen tussen 17 en 20°C.

Na maandag is de kans op waarschuwingen klein.
Uitgifte: 21/05/2023 05.25 uur LT

Lange termijnverwachting

Zondag 28 mei tot en met zondag 04 juni
Grote kans (ca. 80%) op voortzetting van het overwegend droge weertype. Wel is er soms kans op een regen- of onweersbui. De temperaturen lopen waarschijnlijk op naar enkele graden boven het langjarige gemiddelde.
Uitgifte: 21/05/2023 05.25 uur LT