Meteen naar de inhoud

Eerst vrij zonnig, later meer bewolking KNMI : 20-05-2023

Eerst vrij zonnig, later meer bewolking

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanochtend is het zonnig en droog. Er staat een matige wind uit het noordoosten, in het noordelijk kustgebied is de wind soms vrij krachtig.
Vanmiddag begint vrij zonnig. In de loop van de middag komt er meer bewolking, maar blijft de zon geregeld te zien. De middagtemperatuur wordt ongeveer 20°C, pal aan zee ligt de temperatuur rond 16°C. De wind komt uit het noordoosten en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, mogelijk af en toe krachtig, windkracht 6.
Vanavond schijnt de zon af en toe en blijft het droog. De wind komt uit het noordoosten en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, eerst mogelijk af en toe krachtig, windkracht 6.

Komende nacht komen er in het noorden en oosten enkele buien voor. De minimumtemperatuur ligt rond 12°C.

Het waait matig uit het noordoosten.
Morgenochtend zijn er perioden met zon en is er in het noordoosten kans op een bui. De wind is noordoostelijk en matig, later aan zee en op het IJsselmeer mogelijk vrij krachtig.
Morgenmiddag is er een afwisseling van zon en wolken. Het blijft op de meeste plaatsen nog droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 15°C op de Wadden tot 25°C in het oosten en zuidoosten. De wind komt uit noord tot noordoost en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.
Morgenavond zijn er perioden met zon en komen in het oosten en zuidoosten mogelijk enkele stevige regen- of onweersbuien voor. Bij de buien is hagel mogelijk en kan er korte tijd veel neerslag vallen waardoor er plaatselijk wateroverlast kan ontstaan. De wind is noordelijk en zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer vooral eerst nog vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 20/05/2023 09.14 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Maandag in het oosten nog vrij warm en kans op een regen- of onweersbui. Vanaf dinsdag droog, zonnige perioden en maximumtemperaturen tussen 16 en 20°C.

Maandag is er in het oosten een redelijke kans (30-60%) op onweer (code geel).
Uitgifte: 20/05/2023 04.59 uur LT

Lange termijnverwachting

Zaterdag 27 mei tot en met zaterdag 03 juni
Grote kans (ca. 70%) op voortzetting van het overwegend droge weertype. Wel is er soms kans op een regen- of onweersbui. De temperaturen lopen waarschijnlijk op naar enkele graden boven het langjarige gemiddelde.
Uitgifte: 20/05/2023 04.59 uur LT