Meteen naar de inhoud

Veel bewolking, in het Waddengebied kans op mist in het zuidoosten een bui KNMI : 19-03-2023

Veel bewolking, in het Waddengebied kans op mist in het zuidoosten een bui

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanmiddag is er in het oosten af en toe zon en valt er in het uiterste zuidoosten een bui. Elders is het bewolkt. In het Waddengebied is er eerst nog kans op mist. De middagtemperatuur loopt uiteen van 10°C langs de kust tot lokaal 15°C in het oosten. De wind komt eerst uit het zuidwesten, maar gaat overal uit het westen waaien en is matig.
Vanavond is het vrijwel overal droog met enkele opklaringen. Er staat weinig wind.

Komende nacht is het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 6°C. De wind komt uit het zuidwesten en is zwak tot matig.

Morgenochtend is het vrijwel overal bewolkt maar blijft het op de meeste plaatsen droog. De wind komt uit het zuidwesten en is matig. Aan de kust wordt de wind vrij krachtig.
Morgenmiddag is het zwaar bewolkt en in de noordwestelijke helft valt mogelijk wat regen. De middagtemperatuur ligt rond 11°C. De wind uit zuidwest is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.
Morgenavond blijft het bewolkt. Plaatselijk kan wat regen vallen. De wind uit zuidwest is zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Uitgifte: 19/03/2023 12.13 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Zeer wisselvallig met dagelijks regen of buien en soms ook vrij veel wind, bij temperaturen rond of iets boven normaal. Vrijdag doet de temperatuur een stapje terug.

De kans op waarschuwingen blijft voorlopig klein.
Uitgifte: 19/03/2023 04.43 uur LT

Lange termijnverwachting

Zondag 26 maart tot en met zondag 02 april
De dagelijkse neerslagkans neemt geleidelijk af van 80-90% naar 60%. Er is een grote kans (70%) op temperaturen beneden normaal, met kans op vorst in de nacht.
Uitgifte: 19/03/2023 04.43 uur LT