Meteen naar de inhoud

Vannacht buien. Overdag bewolkt en meest droog KNMI : 19-03-2023

Vannacht buien. Overdag bewolkt en meest droog

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vannacht trekken er nog enkele buien over het land maar wordt het wel geleidelijk droger. Later kan er aan de westkust plaatselijk mist voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind boven land komt uit het zuiden en is matig, vlak aan zee komt de wind uit het zuidwesten en is vrij krachtig. Later komt de wind overal uit het zuidwesten.

Vanochtend komt er plaatselijk een bui voor. In het oosten en zuidoosten is de zon hier en daar even te zien, verder is het bewolkt. Langs de kust is er kans op mist. De wind waait uit het zuidwesten en is boven land matig, in het noordelijk kustgebied eerst nog vrij krachtig.
Vanmiddag is er in het zuidoosten soms wat zon met kans op een bui. Elders is het bewolkt en kan eerst wat lichte regen vallen, maar geleidelijk wordt het overal droog. In het Waddengebied is er eerst nog kans op mist. De middagtemperatuur loopt uiteen van 10°C langs de kust tot lokaal 15°C in het oosten. De wind gaat overal uit het westen waaien en is matig.
Vanavond is het vrijwel overal droog met enkele opklaringen. Er staat weinig wind.

Komende nacht is het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 6°C. De wind komt uit het zuidwesten en is zwak tot matig.

Morgenochtend is het vrijwel overal bewolkt maar blijft het op de meeste plaatsen droog. De wind komt uit het zuidwesten en is matig. Aan de kust wordt de wind vrij krachtig.
Morgenmiddag is het zwaar bewolkt en in de noordwestelijke helft valt mogelijk wat regen. De middagtemperatuur ligt rond 11°C. De zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.
Morgenavond blijft het bewolkt. Plaatselijk kan wat regen vallen. De zuidwestenwind is zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Uitgifte: 19/03/2023 04.05 uur LT

    

Meerdaagse verwachtingen

Aanvankelijk licht wisselvallig en vrij zacht, met af en toe zon. Donderdag en vrijdag wordt het regenachtig, met soms vrij veel wind, bij temperaturen rond normaal.

De kans op waarschuwingen blijft voorlopig klein.
Uitgifte: 18/03/2023 04.24 uur LT

Lange termijnverwachting

Zaterdag 25 maart tot en met zaterdag 01 april
De dagelijkse neerslagkans neemt geleidelijk af van 80-90% naar 60%. Er is een grote kans (70%) op temperaturen beneden normaal, met kans op vorst in de nacht.
Uitgifte: 18/03/2023 04.24 uur LT