Meteen naar de inhoud

Vanavond enkele buien, plaatselijk mogelijk met onweer KNMI : 18-03-2023

Vanavond enkele buien, plaatselijk mogelijk met onweer

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanavond trekken er buien van zuid naar noord over het land, de meeste over de westelijke helft. De zuidelijke wind is zwak tot matig.

Komende nacht komt er plaatselijk nog een bui voor. De wind boven land komt uit het zuiden en is matig, vlak aan zee komt de wind uit het zuidwesten en is vrij krachtig. Later komt de wind overal uit het zuidwesten. De minimumtemperatuur ligt rond 9°C.

Morgenochtend komt er plaatselijk een bui voor. In het oosten en zuidoosten is de zon hier en daar even te zien, verder is het bewolkt. Langs de kust is er kans op mist. De wind waait uit het zuidwesten en is boven land matig, in het noordelijk kustgebied eerst nog vrij krachtig.
Morgenmiddag is er in het zuidoosten soms wat zon met eerst nog kans op een bui. Elders is het bewolkt en kan eerst wat lichte regen vallen, maar geleidelijk wordt het overal droog. In het Waddengebied is er eerst nog kans op mist. De middagtemperatuur ligt rond 13°C. De wind gaat overal uit het westen waaien en is matig.
Morgenavond is het vrijwel overal droog met enkele opklaringen. Er staat weinig wind. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 18/03/2023 17.54 uur LT

  

Meerdaagse verwachtingen

Aanvankelijk licht wisselvallig en vrij zacht, met af en toe zon. Donderdag en vrijdag wordt het regenachtig, met soms vrij veel wind, bij temperaturen rond normaal.

De kans op waarschuwingen blijft voorlopig klein.
Uitgifte: 18/03/2023 04.24 uur LT

Lange termijnverwachting

Zaterdag 25 maart tot en met zaterdag 01 april
De dagelijkse neerslagkans neemt geleidelijk af van 80-90% naar 60%. Er is een grote kans (70%) op temperaturen beneden normaal, met kans op vorst in de nacht.
Uitgifte: 18/03/2023 04.24 uur LT