Meteen naar de inhoud

Enkele buien, overdag mogelijk met onweer, zondag geleidelijk droger KNMI : 18-03-2023

Enkele buien, overdag mogelijk met onweer, zondag geleidelijk droger

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vannacht regent het af en toe. In het Waddengebied en rond het IJsselmeer komt plaatselijk mist voor. De minimumtemperatuur ligt rond 8°C. Er staat weinig wind, aan zee en op het IJsselmeer is de wind matig uit zuid tot zuidwest.

Vanochtend kan er in het noorden eerst plaatselijk mist voorkomen. Ook trekt er nog een enkele bui over. Verder zijn er perioden met zon. De wind komt uit het zuiden en wordt overal matig.
Vanmiddag schijnt de zon af en toe en is het aanvankelijk op de meeste plaatsen droog. Later ontstaan er enkele buien, mogelijk met onweer en hagel. De middagtemperatuur loopt uiteen van 12°C op de Wadden tot plaatselijk 18°C in het zuidoosten. De wind komt uit zuidelijke richtingen en is matig.
Vanavond trekken nog steeds buien over het land, eerst met kans op onweer. Er is vrij veel bewolking en de zuidelijke wind is zwak tot matig.

Komende nacht trekken buien over het land. De zuidelijke wind boven land is matig, vlak aan zee is de wind zuidwestelijk en vrij krachtig. Later draait de wind overal naar zuidwest. De minimumtemperatuur ligt rond de 9°C.

Morgenochtend enkele buien, langs de kust mogelijk mist. De zuidwestelijke wind is boven land matig, in het noordelijk kustgebied eerst nog vrij krachtig. Later draait de wind naar west tot zuidwest.
Morgenmiddag nemen de buien geleidelijk af, in het Waddengebied eerst nog kans op mist. De wind wordt overal westelijk en is matig. De middagtemperatuur ligt rond de 13°C.
Morgenavond is het vrijwel overal droog met enkele opklaringen. Er staat weinig wind. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 18/03/2023 03.36 uur LT

    

Meerdaagse verwachtingen

Licht wisselvallig en vrij zacht met af en toe zon.

Vanaf zondag is de kans op waarschuwingen voorlopig klein.
Uitgifte: 17/03/2023 05.12 uur LT

Lange termijnverwachting

Vrijdag 24 maart tot en met vrijdag 31 maart
De dagelijkse neerslagkans neemt af van 80-90% naar 60%. De temperatuurverwachting is onzeker. De kans op zacht weer is even groot als de kans op koud weer.
Uitgifte: 17/03/2023 05.12 uur LT