Meteen naar de inhoud

Vrij zonnig en droog. Morgen eerst regen, later droog KNMI : 15-03-2023

Vrij zonnig en droog. Morgen eerst regen, later droog

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanmiddag is het vrij zonnig. Het blijft droog en de maximumtemperatuur is 9°C. In de zuidelijke helft staat er weinig wind, elders staat een matige wind uit west tot zuidwest. Op de Wadden is de wind soms vrij krachtig.
Vanavond blijft het droog. De wind gaat uit het zuiden waaien en is zwak tot matig.

Komende nacht is het eerst droog. In de tweede helft van nacht gaat het in de westelijke helft regenen. De minimumtemperatuur ligt tussen 4°C in het zuidwesten en 0°C in het noordoosten. De wind uit het zuiden wordt matig. Langs de kust wordt de wind vrij krachtig.

Morgenochtend is het bewolkt en regent het op veel plaatsen, alleen in het zuidoosten valt nauwelijks regen. In de tweede helft van de ochtend wordt het in het zuiden en midden droog. De wind komt uit het zuiden en neemt toe naar matig, langs de kust en op het IJsselmeer naar krachtig, windkracht 6. In het Waddengebied kan de wind even hard worden, windkracht 7.
Morgenmiddag wordt het overal droog. In het begin is het bewolkt, maar geleidelijk breekt de zon door. In de loop van de middag loopt de temperatuur op naar ongeveer 12°C, maar in het noorden blijft het kwik steken bij 8°C. De wind waait uit het zuiden en is matig, langs de noordkust (vrij) krachtig.
Morgenavond is het droog. De wind blijft uit het zuiden waaien en is matig, langs de noordkust vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 15/03/2023 14.57 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Wisselvallig. Vrijdag en zaterdag verlopen zacht. Vanaf zondag maximumtemperaturen rond of iets boven het langjarig gemiddelde en minimumtemperaturen (ruim) boven het langjarig gemiddelde.

De kans op waarschuwingen is voorlopig klein.
Uitgifte: 15/03/2023 05.58 uur LT

Lange termijnverwachting

Woensdag 22 maart tot en met woensdag 29 maart
Aanhoudend wisselvallig en maximumtemperaturen rond of iets onder normaal.
Uitgifte: 15/03/2023 05.58 uur LT