Meteen naar de inhoud

Vannacht enkele buien met onweer, hagel en natte sneeuw KNMI : 15-03-2023

Vannacht enkele buien met onweer, hagel en natte sneeuw

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
In Limburg kan het plaatselijk glad zijn door sneeuw (code geel).

Vannacht komen er buien voor. Bij de buien komen natte sneeuw en plaatselijk ook hagel of onweer voor. Plaatselijk kan dat voor gladheid zorgen. De minimumtemperatuur komt uit rond 0°C. De wind komt uit het westen of zuidwesten en is zwak tot matig. Langs de noordkust wordt de wind later krachtig, windkracht 6.

Vanochtend zijn er perioden met zon en komt er plaatselijk een bui voor, mogelijk met natte sneeuw of hagel. Mogelijk komt er eerst plaatselijk mist voor, maar die lost snel op. De wind komt uit het zuidwesten of westen en is zwak tot matig. Langs de noordkust is de wind (vrij) krachtig, windkracht 5-6.
Vanmiddag zijn er zonnige perioden. In het noordoosten is er eerst nog een winterse bui, maar geleidelijk wordt het overal droog. De zuidwestenwind is matig, langs de noordkust vrij krachtig. De maximumtemperatuur wordt 8°C.
Vanavond blijft het droog. De wind gaat uit het zuiden waaien en is zwak tot matig.

Komende nacht is het droog, pas in de tweede helft van nacht gaat het in het westen regenen. De minimumtemperatuur ligt tussen 4°C in het zuidwesten en 0°C in het noordoosten. De wind uit het zuiden wordt matig. Langs de kust wordt de wind vrij krachtig.

Morgenochtend is het bewolkt en regent het op veel plaatsen. In de tweede helft van de ochtend wordt het in het zuiden en midden al weer droog. De wind komt uit het zuiden en neemt toe naar matig, langs de kust naar krachtig, windkracht 6.
Morgenmiddag wordt het overal droog. In het begin is het bewolkt, maar geleidelijk breekt de zon door. In de loop van de middag loopt de temperatuur op naar 12°C, maar in het noorden blijft het kwik steken bij 8°C. De wind waait uit het zuiden en is matig, langs de noordkust (vrij) krachtig, windkracht 5-6.
Morgenavond is het droog. De wind blijft uit het zuiden waaien en is matig, langs de noordkust vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 15/03/2023 04.58 uur LT

    

Meerdaagse verwachtingen

Wisselvallig. Vrijdag en zaterdag verlopen zacht. Vanaf zondag maximumtemperaturen rond of iets boven het langjarig gemiddelde en minimumtemperaturen (ruim) boven het langjarig gemiddelde.

De kans op waarschuwingen is na vannacht voorlopig klein.
Uitgifte: 15/03/2023 00.34 uur LT

Lange termijnverwachting

Woensdag 22 maart tot en met woensdag 29 maart
Aanhoudend wisselvallig en maximumtemperaturen rond of iets onder normaal.
Uitgifte: 15/03/2023 00.34 uur LT