Meteen naar de inhoud

Vannacht en vanochtend regen, vanmiddag wat zon en bijna overal droog KNMI : 14-03-2023

Vannacht en vanochtend regen, vanmiddag wat zon en bijna overal droog

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vannacht trekken er enkele buien over het land, met name in de zuidoostelijke helft. Aan het einde van de nacht gaat het aan de westkust regenen. De minimumtemperatuur wordt 8°C. De wind komt uit zuidwest en matig, langs de kust krachtig, mogelijk hard, windkracht 7. Aan het einde van de nacht gaat de wind in het westen uit het noordwesten waaien.

Vanochtend is het bewolkt en valt er op veel plaatsen regen. In de tweede helft van de ochtend wordt het van het noordwesten uit droog. De wind gaat overal uit noordwest waaien en is matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, mogelijk hard, windkracht 7.
Vanmiddag breekt op steeds meer plaatsen de zon door. In Limburg valt eerst nog regen, elders is het droog. De middagtemperatuur ligt rond 7°C. De wind komt uit het noordwesten en is matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, mogelijk hard, windkracht 7. In de tweede helft van de middag neemt de wind in kracht af en gaat dan uit het westen waaien.
Vanavond neemt de kans op een enkele bui toe, maar op de meeste plaatsen blijft het waarschijnlijk nog droog. Bij een bui kan onweer, hagel en natte sneeuw voorkomen. De wind komt uit het westen en is matig, langs de kust vrij krachtig.

Komende nacht is er vooral in het zuiden van het land kans op natte sneeuw. In het noordoosten zou nog een enkele bui met hagel, onweer en/of natte sneeuw kunnen voorkomen. Plaatselijk kan de sneeuw blijven liggen. De minimumtemperatuur komt uit rond 0°C. De wind komt uit het zuidwesten en is zwak to matig. Langs de noordkust staat meer wind. Daar staat een krachtige wind, windkracht 6.

Morgenochtend is er in het zuiden bewolking en kan er eerst nog natte sneeuw vallen. In de vroege ochtend is het hierdoor mogelijk nog glad. In het midden en noorden is het droog en schijnt de zon. De wind komt uit het zuidwesten of westen en is matig. Langs de noordkust is de wind (vrij) krachtig, windkracht 5-6.
Morgenmiddag blijft het droog en zijn er zonnige perioden. De zuidwestenwind is matig, langs de noordkust vrij krachtig. De maximumtemperatuur wordt 8°C.
Morgenavond blijft het droog. De wind gaat uit het zuiden waaien en is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 14/03/2023 02.18 uur LT

    

Meerdaagse verwachtingen

Vrij koud, wisselvallig en kans op enkele winterse buien. Vanaf vrijdag zachter maar aanhoudend wisselvallig.

Na vandaag is de kans op uitgifte van waarschuwingen niet groot.
Uitgifte: 13/03/2023 13.33 uur LT

Lange termijnverwachting

Maandag 20 maart tot en met maandag 27 maart
Redelijke kans (ca. 50-60%) op voortzetting van een wisselvallig weertype. Zowel de maximumtemperatuur als de neerslaghoeveelheden liggen rond de normaal.
Uitgifte: 13/03/2023 13.33 uur LT