Meteen naar de inhoud

Vanmiddag perioden met zon, in het noorden een bui. Later winterse buien KNMI : 14-03-2023

Vanmiddag perioden met zon, in het noorden een bui. Later winterse buien

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanmiddag zijn er perioden met zon en valt er in het noorden een bui. In de rest van het land blijft het droog. De middagtemperatuur ligt rond 8°C. De wind komt uit het noordwesten en is matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, in het Waddengebied later mogelijk hard, windkracht 7.
Vanavond neemt de kans op buien toe. Bij buien kan dan ook onweer, hagel en natte sneeuw voorkomen. De wind komt uit het westen en is matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig. In het Waddengebied komt korte tijd een harde noordwestenwind te staan, windkracht 7, met bij buien kans op (zware) windstoten rond 75 km/uur. Later in de avond neemt de wind weer wat af.

Komende nacht komen buien voor boven het midden en zuiden van het land. Mogelijk heeft ook het noordoosten met een enkele bui te maken. Bij de buien komen natte sneeuw en plaatselijk ook hagel of een klap onweer voor. In het oosten en zuidoosten zou het plaatselijk even wit kunnen worden. De minimumtemperatuur komt uit rond 0°C. De wind komt uit het zuidwesten en is zwak tot matig. Langs de noordkust is de wind eerst nog (vrij) krachtig.

Morgenochtend is er in het zuiden bewolking en kan er eerst nog natte sneeuw vallen. In het midden en noorden is het droog en schijnt de zon. De wind komt uit het zuidwesten of westen en is matig. Langs de noordkust is de wind (vrij) krachtig, windkracht 5-6.
Morgenmiddag blijft het droog met zonnige perioden. De zuidwestenwind is matig, langs de noordkust vrij krachtig. De maximumtemperatuur wordt 8°C.
Morgenavond blijft het droog. De wind gaat uit het zuiden waaien en is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 14/03/2023 16.22 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Wisselvallig. Donderdag eerst nog kans op lichte vorst, maar vrijdag en zaterdag verlopen zacht. Vanaf zondag maximumtemperaturen rond of iets boven het langjarig gemiddelde en minimumtemperaturen (ruim) boven het langjarig gemiddelde.
Uitgifte: 14/03/2023 02.34 uur LT

Lange termijnverwachting

Dinsdag 21 maart tot en met dinsdag 28 maart
Aanhoudend wisselvallig en maximumtemperaturen rond of iets boven normaal. Zachte nachten. De kans op temperaturen onder het langjarig gemiddelde ligt rond 20 à 30%.
Uitgifte: 14/03/2023 02.34 uur LT