Meteen naar de inhoud

Vanmiddag zware windstoten in het westen en noorden. Vanavond minder wind KNMI : 13-03-2023

Vanmiddag zware windstoten in het westen en noorden. Vanavond minder wind

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Vanmiddag zware windstoten in het westen en noorden (code geel).

Vanmiddag breekt af en toe de zon door. In het oosten en zuidoosten kan plaatselijk een bui ontstaan. Het is zeer zacht met een maximumtemperatuur die uiteenloopt van 12°C langs de noordwestkust tot plaatselijk 17°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is vrij krachtig tot krachtig, in de kustgebieden hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8. In het westen, midden en noorden komen zware windstoten van 75-90 km/uur voor, vooral in het noordwesten soms van 90-100 km/uur. De wind neemt in de tweede helft van de middag van het zuiden uit langzaam af.
Vanavond is het half tot zwaar bewolkt met een enkele bui. De zuidwestenwind neemt af naar matig, langs de kust naar vrij krachtig tot krachtig, in het noordelijk kustgebied naar krachtig tot hard.

Komende nacht trekken er enkele buien van zuidwest naar noordoost over het land. Aan het einde van de nacht bereikt een groter regengebied de westkust. De minimumtemperatuur in deze nacht bedraagt ongeveer 7°C. De wind is zuidwest en is matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, mogelijk hard, windkracht 7. Aan het einde van de nacht draait de wind in het westen naar noordwest.

Morgenochtend is het bewolkt en trekt een gebied met regen van west naar oost over het land. In de tweede helft van de ochtend breekt ook af en toe de zon door en kan er nog een bui voorkomen. De wind draait overal van zuidwest naar noordwest en is matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, mogelijk hard, windkracht 7. Bij de buien in de eerste helft van de ochtend is er in het noordelijk kustgebied kans op zware windstoten tot ca. 80 km/uur.
Morgenmiddag is het half bewolkt en kan er nog een enkele bui voorkomen, mogelijk met hagel of natte sneeuw. In de tweede helft van de middag wordt het van het westen uit droog en breekt op steeds meer plaatsen de zon door. De maximumtemperatuur ligt rond 7°C, maar in buien zakt de temperatuur terug naar ongeveer 4°C. De noordwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, mogelijk hard, windkracht 7. In de loop van de middag in kracht af en draait naar west.
Morgenavond neemt de bewolking weer toe en trekken enkele buien met hagel en natte sneeuw oostwaarts over het land. Bij een fellere bui kan het kortdurend glad worden en is ook onweer mogelijk. De westenwind is matig, langs de kust vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 13/03/2023 15.31 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Vrij koud, wisselvallig en kans op enkele winterse buien. Vanaf vrijdag zachter maar aanhoudend wisselvallig.

Na vandaag is de kans op uitgifte van waarschuwingen niet groot.
Uitgifte: 13/03/2023 13.33 uur LT

Lange termijnverwachting

Maandag 20 maart tot en met maandag 27 maart
Redelijke kans (ca. 50-60%) op voortzetting van een wisselvallig weertype. Zowel de maximumtemperatuur als de neerslaghoeveelheden liggen rond de normaal.
Uitgifte: 13/03/2023 13.33 uur LT