Meteen naar de inhoud

Vanavond afnemende wind. Dinsdag eerst regen, in de middag droog KNMI : 13-03-2023

Vanavond afnemende wind. Dinsdag eerst regen, in de middag droog

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanavond komen er in het zuiden enkele buien, in het noorden blijft het droog. De wind uit het zuidwesten is matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig, windkracht 6.

Vannacht trekken er enkele buien over het land. Aan het einde van de nacht bereikt een groter regengebied de westkust. De minimumtemperatuur wordt 8°C. De wind is zuidwest en matig, langs de kust krachtig, mogelijk hard, windkracht 7. Aan het einde van de nacht draait de wind in het westen van het land naar een noordwestelijke richting.

Morgenochtend is het bewolkt en trekt een gebied met regen over het land. In de tweede helft van de ochtend klaart het in het noordwesten op. De wind wordt noordwest en is matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, mogelijk hard, windkracht 7.
Morgenmiddag breekt op steeds meer plaatsen de zon door en wordt het met uitzondering van Limburg droog. De maximumtemperatuur ligt rond 7°C. De noordwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, mogelijk hard, windkracht 7. In de tweede helft van de middag neemt de wind in kracht af en draait naar west.
Morgenavond neemt de kans op een enkele bui toe, maar op de meeste plaatsen blijft het waarschijnlijk nog droog. Bij een bui kan onweer, hagel en natte sneeuw voorkomen. De westenwind is matig, langs de kust vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 13/03/2023 21.59 uur LT

  

Meerdaagse verwachtingen

Vrij koud, wisselvallig en kans op enkele winterse buien. Vanaf vrijdag zachter maar aanhoudend wisselvallig.

Na vandaag is de kans op uitgifte van waarschuwingen niet groot.
Uitgifte: 13/03/2023 13.33 uur LT

Lange termijnverwachting

Maandag 20 maart tot en met maandag 27 maart
Redelijke kans (ca. 50-60%) op voortzetting van een wisselvallig weertype. Zowel de maximumtemperatuur als de neerslaghoeveelheden liggen rond de normaal.
Uitgifte: 13/03/2023 13.33 uur LT