Meteen naar de inhoud

Regenachtig, zacht en veel wind KNMI : 13-03-2023

Regenachtig, zacht en veel wind

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Code geel voor zware windstoten in het noordwesten en noorden.

Vanochtend is het bewolkt en zijn er perioden met regen. De zuidwestenwind is vrij krachtig tot krachtig. Langs de kust neemt de wind toe naar hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8. Bovendien zijn er in het noordwesten en noorden in de vanochtend en vanmiddag zware windstoten mogelijk van 75-90 km/uur.
Vanmiddag breekt af en toe de zon door. In de zuidoostelijke helft kan plaatselijk een bui ontstaan. Het wordt zeer zacht met een maximumtemperatuur die uitloopt van 10°C langs de noordwestkust tot plaatselijk 16°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind neemt in de tweede helft van de middag van het zuiden langzaam af. In het noordwesten en noorden zijn er tot aan het einde van de middag zware windstoten mogelijk van 75-90 km/uur.
Vanavond is het half tot zwaar bewolkt met een enkele bui. De zuidwestenwind neemt af naar matig, langs de kust naar vrij krachtig tot krachtig, in het noordelijk kustgebied naar krachtig tot hard.

Morgennacht trekken er enkele buien van zuidwest naar noordoost over het land. Aan het einde van de nacht bereikt een groter regengebied de westkust. De minimumtemperatuur in deze nacht bedraagt ongeveer 7°C. De wind is zuidwest en is matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, mogelijk hard, windkracht 7. Aan het einde van de nacht draait de wind in het westen naar noordwest.
Morgenochtend is het bewolkt en trekt een gebied met regen van west naar oost over het land. In de tweede helft van de ochtend breekt ook af en toe de zon door en kan er ook nog steeds een bui voorkomen. De wind draait overal van zuidwest naar noordwest en is matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, mogelijk hard, windkracht 7. Bij de buien in de eerste helft van de ochtend is er een kleine kans op zware windstoten, vooral in het zuiden en langs de noordkust.
Morgenmiddag is het half bewolkt en trekken enkele buien van west naar oost over het land. Bij de buien is hagel of natte sneeuw mogelijk. Ook een klap onweer is niet uitgesloten. In de tweede helft van de middag wordt het van het westen uit droog en breekt op steeds meer plaatsen de zon door. De maximumtemperatuur ligt rond 7°C, maar in buien zakt de temperatuur terug naar ongeveer 4°C. De noordwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, mogelijk hard, windkracht 7. In de loop van de middag in kracht af en draait naar west.
Morgenavond neemt de bewolking weer toe en trekken enkele buien met hagel en natte sneeuw oostwaarts over het land. De westenwind is matig, langs de kust vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 13/03/2023 06.07 uur LT

    

Meerdaagse verwachtingen

Vrij koud, wisselvallig en kans op enkele winterse buien. Vanaf vrijdag zachter maar aanhoudend wisselvallig.

Woensdagochtend een geringe kans op code geel voor gladheid.
Uitgifte: 13/03/2023 00.44 uur LT

Lange termijnverwachting

Maandag 20 maart tot en met maandag 27 maart
Redelijke kans (ca. 50-60%) op voortzetting van een wisselvallig weertype. Zowel de maximumtemperatuur als de neerslaghoeveelheden liggen rond de normaal.
Uitgifte: 13/03/2023 00.44 uur LT