Meteen naar de inhoud

Komende nacht en morgenochtend regen, verder morgen zacht en veel wind KNMI : 12-03-2023

Komende nacht en morgenochtend regen, verder morgen zacht en veel wind

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Maandag overdag code geel voor zware windstoten in het noordwesten en noorden.

Vanavond is het bewolkt en in het westen gaat het regenen, elders is het nog droog. De zuidwestenwind is matig, aan zee (vrij) krachtig, windkracht 5-6.

Komende nacht trekt het gebied met regen van zuidwest naar noordoost over het land. De temperatuur loopt gedurende de nacht op van 8°C naar 11°C. De wind draait van zuid naar zuidwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust naar krachtig tot hard.

Morgenochtend is het bewolkt en zijn er perioden met regen. De zuidwestenwind is vrij krachtig tot krachtig. Langs de kust neemt de wind toe naar hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8. Bovendien zijn er in het noordwesten en noorden in de vanaf halverwege de ochtend zware windstoten mogelijk van 75-90 km/uur.
Morgenmiddag breekt af en toe de zon door. In de zuidoostelijke helft kan plaatselijk een bui ontstaan. Het wordt zeer zacht met een maximumtemperatuur die uitloopt van 10°C langs de noordwestkust tot plaatselijk 16°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind neemt in de tweede helft van de middag van het zuiden langzaam af. In het noordwesten en noorden zijn er tot aan het einde van de middag zware windstoten mogelijk van 75-90 km/uur.
Morgenavond is het half tot zwaar bewolkt met een enkele bui. De zuidwestenwind neemt af naar matig, langs de kust naar vrij krachtig tot krachtig, in het noordelijk kustgebied naar krachtig tot hard. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 12/03/2023 21.54 uur LT

  

Meerdaagse verwachtingen

Vrij koud, wisselvallig en kans op enkele winterse buien.

Woensdagochtend een geringe kans op code geel voor gladheid.
Uitgifte: 12/03/2023 01.23 uur LT

Lange termijnverwachting

Zondag 19 maart tot en met zondag 26 maart
Grote kans (ca. 70%) op voortzetting van een wisselvallig weertype. Zowel de maximumtemperatuur als de neerslaghoeveelheden liggen rond de normaal.
Uitgifte: 12/03/2023 01.23 uur LT