Meteen naar de inhoud

Bewolkt en van tijd tot tijd regen. Morgen zacht met veel wind KNMI : 12-03-2023

Bewolkt en van tijd tot tijd regen. Morgen zacht met veel wind

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Maandag overdag code geel voor zware windstoten in het noordwesten.

Vanmiddag valt in de oostelijke helft nog wat lichte regen of motregen. Elders is het meest droog met hier en daar nog wat zon. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 5°C in het noordoosten tot ca. 12°C in het zuiden. De zuidwestenwind is matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.
Vanavond is het half tot zwaar bewolkt en op de meeste plaatsen droog. De zuidwestenwind is matig, aan zee (vrij) krachtig, windkracht 5-6.

Komende nacht trekt een gebied met regen van zuidwest naar noordoost over het land. De temperatuur loopt gedurende de nacht op van 8°C naar 11°C. De wind draait van zuid naar zuidwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust naar krachtig tot hard.

Morgenochtend is het bewolkt en zijn er perioden met regen. De zuidwestenwind is vrij krachtig tot krachtig. Langs de kust neemt de wind toe naar hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8. Bovendien zijn er in het noordwesten in de loop van de ochtend zware windstoten mogelijk tot ca. 85 km/uur.
Morgenmiddag breekt af en toe de zon door. In de zuidoostelijke helft kan plaatselijk een bui ontstaan. Het wordt zeer zacht met een maximumtemperatuur die uitloopt van 10°C langs de noordwestkust tot 16°C in het zuiden. De zuidwestenwind neemt in de tweede helft van de middag van het zuiden langzaam af. In het noord(west)en blijven er zware windstoten mogelijk tot ongeveer 85 km/uur.
Morgenavond is het half tot zwaar bewolkt met een enkele bui. De zuidwestenwind neemt af naar matig, langs de kust naar vrij krachtig tot krachtig, in het noordelijk kustgebied naar krachtig tot hard. De zware windstoten in het noorden verdwijnen geleidelijk. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 12/03/2023 14.25 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Vrij koud, wisselvallig en kans op enkele winterse buien.

Woensdagochtend een geringe kans op code geel voor gladheid.
Uitgifte: 12/03/2023 01.23 uur LT

Lange termijnverwachting

Zondag 19 maart tot en met zondag 26 maart
Grote kans (ca. 70%) op voortzetting van een wisselvallig weertype. Zowel de maximumtemperatuur als de neerslaghoeveelheden liggen rond de normaal.
Uitgifte: 12/03/2023 01.23 uur LT