Meteen naar de inhoud

In de loop van de nacht in het zuidwesten regen. Overdag bewolkt en regen KNMI : 12-03-2023

In de loop van de nacht in het zuidwesten regen. Overdag bewolkt en regen

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn momenteel geen waarschuwingen.

Vannacht is het eerst overal droog. Vanaf halverwege de nacht breidt een gebied met regen zich van het zuidwesten uit langzaam oostwaarts uit. De regen wordt mogelijk voorafgegaan door natte sneeuw. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -4°C plaatselijk in het noordoosten tot +2°C vlak aan zee en in het zuidwesten. Boven land staat er weinig wind, langs de kust en op het IJsselmeer wordt de wind zuidoost en neemt toe naar matig.

Vanochtend is het overal bewolkt en het neerslaggebied breidt zuid uit over het hele land. In het noorden, midden en oosten valt er eerst wat (natte) sneeuw, elders valt er regen of motregen. Plaatselijk zou het kortstondig nog even glad kunnen worden. De zuidoostenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer soms vrij krachtig. Aan het einde van de ochtend draait de wind in het zuidwesten naar een zuidwestelijke richting.
Vanmiddag is het bewolkt en valt er van tijd tot tijd wat lichte regen of motregen. In de tweede helft van de middag wordt het van het westen uit geleidelijk droog en kan de zon nog even doorbreken. De maximumtemperatuur loopt uiteen van +4°C in het noordoosten tot 11°C in het zuiden. De wind draait overal van zuidoost naar zuidwest en wordt matig, langs de kust vrij krachtig, langs de zuidwestkust mogelijk krachtig.
Vanavond is het half tot zwaar bewolkt en is het op de meeste plaatsen droog. De zuidwestenwind blijft matig van kracht.

Morgennacht trekt er een gebied met regen van zuidwest naar noordoost over het land. De temperatuur loop gedurende de nacht op van 8°C aan het begin van de nacht naar 11°C aan het einde van de nacht. De wind draait van zuid naar zuidwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust naar krachtig tot hard.
Morgenochtend is het bewolkt en zijn er perioden met regen. De zuidwestenwind is vrij krachtig tot krachtig. Langs de kust neemt de wind toe naar hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8. Bovendien zijn er in het noordwesten en noorden zware windstoten mogelijk tot ongeveer 80 km/uur, langs de noordwestkust tot ongeveer 90 km/uur.
Morgenmiddag is het op een enkele bui na droog en breekt af en toe de zon door. Het wordt zeer zacht met een maximumtemperatuur die uitloopt van 10°C langs de noordwestkust tot mogelijk 16°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind neemt in de tweede helft van de middag van het zuiden langzaam af. In het noorden blijven er zware windstoten mogelijk tot ongeveer 80 km/uur, langs de noordwestkust tot ongeveer 90 km/uur.
Morgenavond is het half bewolkt en op de meeste plaatsen droog. De zuidwestenwind neemt af naar matig, langs de kust naar vrij krachtig tot krachtig, in het noordelijk kustgebied naar krachtig tot hard. De zware windstoten in het noorden verdwijnen geleidelijk. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 11/03/2023 23.40 uur LT

  

Meerdaagse verwachtingen

Vrij zacht, wisselvallig en op maandag veel wind.

Maandag een redelijke kans op code geel wegens zware windstoten.
Uitgifte: 11/03/2023 02.08 uur LT

Lange termijnverwachting

Zaterdag 18 maart tot en met zaterdag 25 maart
Grote kans (ca. 80%) op een wisselvallig weertype. Later in de periode geleidelijk minder wisselvallig (dagelijks ca. 50% kans). De maximumtemperatuur ligt aan het begin van de week enkele graden boven normaal (80% kans), daarna rond of onder normaal (60% kans).
Uitgifte: 11/03/2023 02.08 uur LT