Meteen naar de inhoud

Eerst op meerdere plaatsen (verraderlijk) glad. Verder perioden met zon KNMI : 11-03-2023

Eerst op meerdere plaatsen (verraderlijk) glad. Verder perioden met zon

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Tot halverwege de ochtend nog code geel voor (verraderlijke) gladheid op meerdere plaatsen in het hele land.

Vanochtend zijn er perioden met zon. Het blijft droog. Tot halverwege de ochtend komt er door bevriezing van natte wegen nog gladheid voor. De wind komt uit het westen en is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig.
Vanmiddag zijn er perioden met zon. Alleen in het (uiterste) noordoosten is er een kans op een (winterse) bui. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 6°C. De wind komt uit een westelijke richting en is zwak tot matig.
Vanavond zijn er opklaringen en blijft het droog. Er staat weinig wind.

Komende nacht is het eerst overal droog. In het zuidwesten en zuiden kan er mogelijk wat regen of natte sneeuw gaan vallen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -3°C in het noordoosten tot +2°C vlak aan zee en in het zuidwesten. Boven land staat er weinig wind, langs de kust en op het IJsselmeer wordt de wind zuidoost en neemt toe naar matig.

Morgenochtend raakt het van het westen uit overal bewolkt en kan er lichte regen of motregen vallen, mogelijk kortstondig voorafgegaan door natte sneeuw. De zuidoosten wind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer soms vrij krachtig. Aan het einde van de ochtend draait de wind in het zuidwesten naar een zuidwestelijke richting.
Morgenmiddag is het bewolkt en valt er van tijd tot tijd wat lichte regen of motregen. Aan het einde van de middag wordt het van het westen uit geleidelijk droog en kan de zon nog even doorbreken. De maximumtemperatuur loopt uiteen van +4°C in het noordoosten tot 11°C in het zuiden. de wind draait overal van zuidoost naar zuidwest en wordt matig, langs de kust vrij krachtig, langs de zuidwestkust mogelijk krachtig.
Morgenavond is het half bewolkt en is het op de meeste plaatsen droog. De zuidwestenwind blijft matig van kracht. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 11/03/2023 07.01 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Vrij zacht, wisselvallig en op maandag veel wind.

Maandag een redelijke kans op code geel wegens zware windstoten.
Uitgifte: 11/03/2023 02.08 uur LT

Lange termijnverwachting

Zaterdag 18 maart tot en met zaterdag 25 maart
Grote kans (ca. 80%) op een wisselvallig weertype. Later in de periode geleidelijk minder wisselvallig (dagelijks ca. 50% kans). De maximumtemperatuur ligt aan het begin van de week enkele graden boven normaal (80% kans), daarna rond of onder normaal (60% kans).
Uitgifte: 11/03/2023 02.08 uur LT