Meteen naar de inhoud

Eerst plaatselijk nog sneeuw, vannacht gladheid door bevriezing KNMI : 10-03-2023

Eerst plaatselijk nog sneeuw, vannacht gladheid door bevriezing

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Code geel voor plaatselijke gladheid in het hele land.

Vanavond is het eerst nog bewolkt en valt er plaatselijk nog sneeuw. Plaatselijk is het glad door sneeuwval of door sneeuwresten. Van het noorden uit gaat het geleidelijk steeds meer opklaren en gaat het licht vriezen, daardoor kan het ook door bevriezing van natte weggedeelten plaatselijk verraderlijk glad worden. De wind is noordwestelijk en boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. De wind neemt geleidelijk nog verder in kracht af.

Komende nacht kan er in het noordoosten en oosten eerst plaatselijk nog een sneeuwbui overtrekken. Verder is het op de meeste plaatsen droog. Het gaat overal licht vriezen met minimumtemperaturen die uiteenlopen van rond het vriespunt vlak aan zee tot plaatselijk -6°C in het noorden. Door bevriezing van natte wegen kan het plaatselijk verraderlijk glad worden. Boven land is er weinig wind, in het noordelijk kustgebied staat een matige tot vrij krachtige wind uit het noordwesten.

Morgenochtend zijn er perioden met zon. Het blijft droog. Tot halverwege de ochtend komt er door bevriezing van natte wegen nog gladheid voor. De wind komt uit het westen en is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig.
Morgenmiddag zijn er perioden met zon. Alleen in het (uiterste) noordoosten is er een kans op een bui. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 6°C. De wind komt uit een westelijke richting en is zwak tot matig.
Morgenavond zijn er opklaringen en blijft het droog. Er staat weinig wind. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 10/03/2023 22.02 uur LT

  

Meerdaagse verwachtingen

In de nacht naar zondag lichte vorst. Daarna vrij zacht, wisselvallig en op maandag veel wind.

Tot en met zondag in de nacht en vroege ochtend een redelijke tot grote kans op code geel vanwege gladheid. Maandag een redelijke kans op code geel wegens zware windstoten.
Uitgifte: 10/03/2023 03.01 uur LT

Lange termijnverwachting

Vrijdag 17 maart tot en met vrijdag 24 maart
Grote kans (ca. 70%) op een wisselvallig weertype. Later in de periode waarschijnlijk minder wisselvallig. De maximumtemperatuur ligt aanvankelijk enkele graden boven normaal (80% kans), daarna rond of onder normaal (60% kans).
Uitgifte: 10/03/2023 03.01 uur LT