Meteen naar de inhoud

Soms zon, vooral in het oosten van tijd tot tijd regen. Overdag veel wind KNMI : 17-02-2023

  • knmi

Soms zon, vooral in het oosten van tijd tot tijd regen. Overdag veel wind

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanmiddag overheerst de bewolking, hoewel de zon ook af en toe tevoorschijn komt. In het noorden komt een enkele bui voor, later in het midden. De middagtemperatuur loopt uiteen van 10°C op de Wadden tot rond 15°C plaatselijk in Limburg. De wind komt uit west tot zuidwest en is matig tot vrij krachtig, in het westen en noorden is de wind soms krachtig, windkracht 6. Aan zee is de wind krachtig tot hard, windkracht 6 à 7.
Vanavond zijn er in de noordelijke helft brede opklaringen. Verder naar het zuiden is er veel bewolking en regent het van tijd tot tijd. De westenwind neemt af en wordt overwegend matig, aan de kust vrij krachtig.

Komende nacht gaat het op steeds meer plaatsen regenen. Het koelt in het noordoosten eerst nog af naar 4°C, elders wordt het niet veel kouder dan 6 tot 9°C. De wind komt uit west tot zuidwest en is matig, langs de westkust neemt de wind toe naar vrij krachtig tot krachtig.

Morgenochtend is het bewolkt en regent het van tijd tot tijd. De wind uit west tot zuidwest neemt toe naar vrij krachtig boven land, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. In het noordelijk kustgebied komen aan het einde van de ochtend (zware) windstoten voor tot ca. 75 km/uur.
Morgenmiddag valt eerst vooral landinwaarts nog regen. Van het noordwesten uit wordt het overwegend droog en komt er vooral in de noordelijke helft van het land af en toe zon. Met een maximumtemperatuur van 11°C is het vrij zacht. De wind is westelijk en neemt af naar matig, langs de (zuid)westkust naar vrij krachtig tot krachtig.
Morgenavond wordt de bewolking overal dikker en komen er perioden met regen. De westenwind is boven land matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 17/02/2023 15.29 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Veel bewolking, zacht en regelmatig regen.

De kans op uitgifte van waarschuwingen is voorlopig klein.
Uitgifte: 17/02/2023 03.45 uur LT

Lange termijnverwachting

Vrijdag 24 februari tot en met vrijdag 03 maart
Overgang van een vrij wisselvallig naar een overwegend droog weertype. Onzekere temperatuurverwachting: 50% kans op temperaturen onder normaal en 50% op waarden rond of erboven.
Uitgifte: 17/02/2023 03.45 uur LT